Moravskoslezský kraj: V krajské školce teklo šampaňské proudem

25.05.2018 19:23

Ode dneška budou děti krajské školky Krajánek využívat novou terasu. Díky investici Moravskoslezského kraje ve výši 700 tisíc korun tak získají prostor, kde si budou moci hrát, svačit i odpočívat.

Moravskoslezský kraj: V krajské školce teklo šampaňské proudem
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Ke slavnostnímu otevírání patří i bublinky, a tak dětské šampaňské nesmělo chybět. Malý Vítek, který do krajské mateřinky chodí, navíc slavil narozeniny, takže rychlé špunty tekly proudem.

Krajský úřad se dlouhodobě snaží zlepšovat pracovní podmínky svých zaměstnanců. „Bylo by zcestné klást důraz pouze na výkon a nezajímat se o to, jak se naši zaměstnanci cítí. Krajská mateřinka rodičům umožňuje být v klidu a bez stresu zvládat pracovní povinnosti. Školka je v těsné blízkosti úřadu, navíc má prodlouženou pracovní dobu až do půl šesté večer. Jsem rád, že nová terasa, která rozšíří prostor zahrady, nabídne dětem i učitelkám další možnosti pro trávení času,“ řekl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza a s úsměvem zažertoval, že si na terasu taky někdy odskočí oddechnout. Ředitel úřadu se otevírání terasy zúčastnil a přinesl všem nanuky, což se u dětí i dospělých setkalo s nadšením.

Součástí investice byly i práce na oplocení a pořízení nábytku, který bude dětem sloužit právě na nové terase. U dřevěné bezúdržbové terasy se předpokládá velmi vysoká životnost. Kopíruje celou šířku budovy školky. Je na úrovni trávníku, dětem tak nabízí bezpečné místo ke hře.

Na zahradě školky je nově i dřevěný vláček s cedulí „Stanice Krajánci“. Lokomotivu se dvěma vagónky pro mateřinku vyrobili žáci ostravské Střední školy stavební a dřevozpracující, krajské příspěvkové organizace, a plánují další spolupráci. O místa ve školce je enormní zájem. Kapacita 24 dětí je plně naplněná. Rodiče platí standardní školné stejné jako v běžných mateřských školách a stravu dětí.

Krajský úřad Moravskoslezského kraje se dlouhodobě snaží zlepšovat pracovní podmínky nejen svých zaměstnanců, ale systematicky pracuje také na zvyšování kvality služeb občanům a inovaci ve veřejné správě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…