Moravskoslezský kraj: Žáci bruntálské střední školy mají novou 3D laboratoř

12.12.2018 18:50

Žáci Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Bruntále se naučí pracovat s 3D tiskárnou. Kromě nové 3D laboratoře mají ode dneška také k dispozici zmodernizované učebny výpočetní techniky. Projekt za 10 milionů byl financován z evropských fondů.

Moravskoslezský kraj: Žáci bruntálské střední školy mají novou 3D laboratoř
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„V nové 3D laboratoři budou žáci tisknout modely, které vytvoří v sousední počítačové učebně. Vyzkouší si tak celý proces 3D tisku s využitím přenosu dat přes nově zmodernizovanou počítačovou síť. V laboratoři se pak naučí dokončit vytištěné modely do finální podoby, také si osvojí práci s 3D skenerem,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a dodal, že laboratoř bude vybavena několika druhy tiskáren. „Půjde hlavně o tiskárny s nejběžnější 3D tiskovou technologií Fused Deposition Modeling,“ upřesnil náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Práce na nové laboratoři a modernizaci počítačové učebny začala v březnu 2018, realizace skončila oproti plánu o několik dní dříve. Dnes (12. 12.) laboratoř slavnostně spolu s žáky a ředitelem školy Stanislav Folwarczny otevřel.

„Modernizace vybavení středních škol je jedním ze způsobů, jak zatraktivnit technické obory. Věřím, že nové moderní vybavení deváťáky z Bruntálu a jeho okolí do této školy nalákají. Důležitý je také fakt, že nově pořízené počítače umožní využívat nejnovější programy zaměřené na počítačovou grafiku, technické kreslení a virtualizaci,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a dodal, že součástí projektu Technika bez bariér byla také výstavba bezbariérového výtahu v hlavní budově školy a parkové úpravy v areálu školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …