Moravskoslezský kraj: Zbývá dotestovat zhruba 300 lidí z chybějících kategorií

16.05.2020 15:30

Testování dobrovolníků na přítomnost protilátek proti koronaviru jde do poslední fáze. V rámci krajského projektu už bylo pomocí rapid testů otestováno přes 4000 dobrovolníků. Nyní zbývá dotestovat zhruba 300 lidí z chybějících kategorií.

Moravskoslezský kraj: Zbývá dotestovat zhruba 300 lidí z chybějících kategorií
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Další kolo testování bude v příštím týdnu od úterý do čtvrtka v Ostravě, Opavě a Novém Jičíně. (viz termíny níže). Zájemci o bezplatné testování se hlásí stejně jako v předchozích kolech prostřednictvím webové aplikace, ve které přibyly další termíny.

K zapojení do projektu chceme vyzvat hlavně nejmladší kategorii od 15 do 24 let a seniory, zejména muže 55+. Nejvíce nám chybí dobrovolníci z Novojičínska, Bruntálska, ale i Ostravy.

Hned při otevření webové aplikace (ZDE) zájemce o testování vidí přehled chybějících kategorií. Každý zájemce, v jehož kategorii je volná kapacita, vyplní krátký dotazník, následně mu bude přiděleno identifikační číslo, kterým se bude na odběrech prokazovat. Bez tohoto čísla není rychlotest v rámci krajského projektu možný.

Stále platí, že si dobrovolník bude moci vybrat odběrové místo a čas, které mu pro odběr vyhovují. Výsledek rychlotestu sdělí, zda testovaný v minulosti prodělal nemoc COVID+. Dokáže také říct, zda nemoc ještě probíhá. Nedokáže odhalit první týden nemoci. Pokud se ukáže přítomnost protilátek v krvi, musí se testovaný podrobit ještě PCR testu a počkat na jeho výsledek v karanténě.

Nové termíny:

19. 5. Ostrava:
Magistrát města Ostrava, Prokešovo náměstí 1803/8

20 .5. Opava:
Magistrát Města Opavy, Krnovská 71d
(vjezd z Vančurovy ulice)

21. 5. Nový Jičín:
ulice Hoblíková – areál bývalého depa České pošty

Vždy od 9:00 do 17:00, kapacita 20 odběrů za hodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…