Moravskoslezský kraj bude vystavovat vzácný exponát na výstavě motocyků

03.03.2017 15:42

Moravskoslezský kraj ve dnech 3. až 5. 3. 2017 představí vzácný motocykl na výstavě MOTOCYKL 2017 v Praze. Jedná se o unikátní motocykl značky Jawa 350 OHC z Expozice historických motocyklů v Ostravě, kterých bylo vyrobeno jen několik kusů. Tento silniční speciál byl vyroben v roce 1959 a je dochován ve zcela autentickém stavu. Proháněl se na něm také známý český závodník Gustav Havel.

Moravskoslezský kraj bude vystavovat vzácný exponát na výstavě motocyků
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Expozice historických motocyklů, jejímž vlastníkem je Moravskoslezský kraj, byla otevřena v listopadu roku 2015 v pavilonu C na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Obsahuje 42 kusů historických motocyklů s příslušenstvím včetně technické dokumentace, které daroval kraji akademický sochař a motocyklový závodník pan Miroslav Rybička, jenž sám některé exponáty restauroval.

„Vzácného daru, který věnoval pan Rybička Moravskoslezskému kraji, si velice vážíme. V Expozici historických motocyklů se nacházejí unikátní kousky, které bychom rádi ukázali milovníkům motocyklového sportu a nalákali je tím k návštěvě nejen této expozice, ale i dalších zajímavých míst v kraji. Třeba právě na motorce,“ uvedl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Jan Krkoška.

Na výstavě mohou návštěvníci stánku kromě prohlídky motocyklu získat také informace o turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje a technických atraktivitách na TECHOTRASE, do které je zařazena i Expozice historických motocyklů v Ostravě.

Tradiční motoristická výstava MOTOCYKL 2017 se koná na Výstavišti v Praze-Holešovicích již po jedenadvacáté. Moravskoslezského kraje bude svůj vzácný exponát vystavovat v Průmyslovém paláci ve střední hale ve stánku č. 57.

V následujícím týdnu se pak motocykl přesune do Bratislavy, kde bude k vidění v rámci obdobné výstavy s názvem MOTOCYKEL 2017, a to na Výstavišti INCHEBA EXPO ve dnech 9. až 12. 3. 2017.

Více o Moravskoslezském kraji naleznete na www.motocykl-praha.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…