Moravskoslezský kraj: idé v karanténě a izolaci mohou volit prezidenta z auta na šesti místech

25.01.2023 10:57 | Tisková zpráva

Lidé v karanténě a izolaci kvůli covidu-19 mohou volit nového prezidenta ČR z auta na šesti místech Moravskoslezského kraje. Všechna takzvaná drive-in volební stanoviště se otevřela dnes v 8 hodin a svůj hlas v druhém kole prezidentské volby tam nemocní voliči mohou odevzdat do 17 hodin.

Moravskoslezský kraj: idé v karanténě a izolaci mohou volit prezidenta z auta na šesti místech
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Hlasování na drive-inech zajišťují tříčlenné komise krajského úřadu. Samotné hlasování vypadá stejně jako před 14 dny – volič nevystoupí z vozidla, pouze přes okno prokáže totožnost, státní občanství a izolaci či karanténu kvůli covidu-19, popřípadě podepíše čestné prohlášení. Po zápisu do seznamu oprávněných voličů obdrží úřední obálku a hlasovací lístky a z vozidla vhodí do volební schránky svůj hlas.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

Drive-in stanoviště letos poprvé postavili krajští hasiči. Jejich umístěním do krajských středních škol odpadla krajskému úřadu zdlouhavá administrativní činnost, například uzavření smluv na pronájem prostor.

Lidé s covidem, kteří ze závažných důvodů nemohou přijet ani na drive-in, mohou do čtvrtečních 20 hodin na lince 800 023 800 zdarma požádat krajský úřad o volbu do zvláštních přenosných volebních schránek. Do včerejšího večera o tento způsob prezidentské volby požádali čtyři lidé. Sčítat hlasy voličů z drive-inu a odevzdané do přenosné volební schránky bude po uzavření volebních místností v sobotu 28. ledna sčítací komise krajského úřadu.

V prvním kole prezidentských voleb hlasovalo na drive-inech v Moravskoslezském kraji 20 voličů. Do zvláštních přenosných schránek vhodilo svůj hlas 27 lidí.

Seznam drive-in stanovišť najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…