Moravskoslezský kraj opět podpoří sportovní kluby a tělovýchovné jednoty

16.12.2022 20:29 | Tisková zpráva

Přes 90 tisíc sportovců i tři a půl tisíce trenérů z 544 sportovních organizací nemusí mít obavy. I přes energetickou krizi Moravskoslezský kraj nesníží podporu sportovních klubů a tělovýchovných jednot.

Moravskoslezský kraj opět podpoří sportovní kluby a tělovýchovné jednoty
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Prostřednictvím krajské organizace České unie sportu jim na příští rok rozdělí 33 a půl milionu korun. Krajští zastupitelé taky schválili dalších 35 milionů pro vrcholový sport. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Při přípravě rozpočtu na příští rok, který zatíží enormní nárůst cen energií, nám bylo jasné, že se případné úspory nesmí týkat podpory sportu. Sportovní oddíly v našem kraji sdružují skoro sto tisíc aktivních sportovců. Bez krajského příspěvku by některé kluby mohly mít potíže, což by mohlo znamenat také omezení sportovních aktivit dětí i dospělých, ale také třeba handicapovaných sportovců. Jsem rád, že se Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje shodlo a podporu sportovním klubům a tělovýchovným jednotám schválilo,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a doplnil, že kluby dostanou peníze prostřednictvím krajské organizace České unie sportu. Schválena byla podpora 544 klubů, které mohou na základě výpočtů získat 10 až 150 tisíc korun.  Kluby, které mají v majetku vlastní sportoviště, mohly navíc získat až 20 tisíc korun na jeho provoz a údržbu.

„Výše příspěvku se určuje podle velikosti členské základny klubu, počtu trenérů a dalších parametrů. Jde o transparentní výpočet, který je předvídatelný, účelný a vyvážený. Další výhodou toho, že příspěvky procesuje Česká unie sportu, je rychlost vyplácení peněz. Kluby příspěvky obdrží ihned po podepsání dotační smlouvy, někdy na začátku příštího roku,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Moravskoslezský kraj také navazuje na podporu vrcholového sportu. „Podpoříme kluby, které náš kraj reprezentují v nejvyšší celostátní soutěži. Kromě hokeje a fotbalu se jedná i o basketbal, házenou, atletiku, vzpírání, badminton nebo například judo. Kluby mohou krajské peníze využít na své vybavení, startovné, dopravu na zápasy nebo i spotřebu energie,“ vyjmenoval náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny. Dodal, že kraj celkem 35,3 milionu korun rozdělí mezi 39 klubů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…