Moravskoslezský kraj podporuje protidrogovou prevenci: Ve vlakové soupravě se odehrává příběh závislostí

25.03.2017 13:37

Dotací ve výši téměř 967 tisíc korun podpoří Moravskoslezský kraj projekt protidrogové prevence REVOLUTION TRAIN Moravskoslezská tour 2017. Ve vlakové soupravě šesti vagonů se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti.

Moravskoslezský kraj podporuje protidrogovou prevenci: Ve vlakové soupravě se odehrává příběh závislostí
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Projekt Revolution Train je určitě vhodným doplňkem protidrogové prevence, a to nejen pro žáky středních a základních škol, ale i pro učitele a rodiče, aby si plně uvědomili případnou hrozbu. Všem doporučuji, aby si vlakovou soupravu, kde jednotlivé vagony simulují různá prostředí, prošli a opravdu prožili. Věřím, že velmi sugestivní pojetí může mladé lidi odradit od experimentování s drogami, případně ty, kteří už tento problém mají, navést správným směrem,“ říká Jiří Navrátil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast.

Součástí projektu REVOLUTION TRAIN je i sběr dat prostřednictvím anonymního dotazníku. „Výstupy anonymního dotazování můžeme využít při tvorbě koncepce protidrogové prevence,“ doplňuje náměstek Jiří Navrátil.

Moravskoslezský kraj se problematikou protidrogové prevence zabývá od roku 2003. V roce 2014 byla schválena Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období 2015 – 2020, jejíž součástí je i informovanost veřejnosti. Kraj ze svého rozpočtu podporuje také programy ve školách, zaměřené na primární prevenci rizikových projevů chování i na projekty zaměřené na včasnou intervenci v oblasti primární prevence rizikových projevů chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…