Moravskoslezský kraj přispěje na sanaci skály, která ohrožuje cyklostezku mezi Bílovicemi a Obřany

24.06.2021 19:38

Oblíbená cyklostezka, která měří 3,7 kilometru a vede po levém břehu Svitavy, musela být koncem dubna uzavřena kvůli padajícímu kamení.

Moravskoslezský kraj přispěje na sanaci skály, která ohrožuje cyklostezku mezi Bílovicemi a Obřany
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Jihomoravský kraj přispěje vlastníkovi cyklostezky, kterým je Dobrovolný svazek obcí Časnýř, na sanaci skály částkou 1,5 milionu korun.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

K sesuvům svahu a skály z lesního pozemku nad cyklostezkou Bílovice nad Svitavou – Brno – Obřany začalo docházet na začátku letošního roku.

„Využití cyklostezky je neobvykle veliké jak lidmi jedoucími na kole do práce do Brna a zpět, tak sportovci či rekreanty z Brna. Svou náročností je vhodná pro všechny věkové kategorie a také pro in-line bruslaře. Na cestě jsou závislí i majitelé rekreačních objektů, které jsou podél cyklostezky umístěny. Je to taky jediný možný přístup pro složky IZS k nemovitostem u cyklostezky. Problém řešili opakovaně hasiči i policie,“ okomentoval stav na cyklostezce hejtmanův náměstek pro regionální rozvoj Jan Zámečník.

Majitel cyklostezky už zahájil první nezbytné kroky k zajištění její bezpečnosti (mj. zpracování posudku, osazení dopravního značení s informačními tabulemi, vykácení stromů, které by mohly způsobit další sesuvy, odklizení dřevní hmoty, ruční čištění skály, odbagrování a odvoz sutě ze sesuvů).  Celkové náklady spojené s nápravou sesuvů a sanačními pracemi vyčíslil přibližně na 4 570 000 korun. Sanační práce by měly skončit ještě letos, už o letních prázdninách ale DSO Časnýř plánuje alespoň částečné zprovoznění této cyklostezky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…