Moravskoslezský kraj získal dvě významné ceny v soutěži Egovernment The Best 2016

23.11.2016 21:10

V jedenáctém ročníku soutěže magazínu Egovernment, jejímž cílem je představit a ocenit nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy v České republice, získal Moravskoslezský kraj mezi krajskými projekty dvě ceny. První místo za návrh architektury ICT kraje a speciální ocenění za systém pro výměnu informací v rámci sítě krajských zdravotnických zařízení Transmise.

Moravskoslezský kraj získal dvě významné ceny v soutěži Egovernment The Best 2016
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Portál Transmise spustil Moravskoslezský kraj do ostrého provozu letos v květnu. V rámci tohoto projektu byly zavedeny e Health služby pro výměnu dat mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotnickou záchrannou službou, tedy elektronická komunikace mezi těmito subjekty - elektronické předávání informací o převozu pacienta, o volných kapacitách akutních lůžek v lůžkových zařízeních s rozdělením na standardní a intenzivní péči a další. Portál Transmise umožňuje také rychlou a efektivní elektronickou komunikaci mezi krajskými nemocnicemi a ambulantními lékaři - praktiky i specialisty. Část portálu tvoří také webová aplikace, která umožňuje občanům přes internet nahlédnout do svých zdravotních záznamů vedených v nemocničních informačních systémech krajských nemocnic v Opavě, Krnově, Havířově, Karviné, Třinci a Frýdku-Místku.

Návrh architektury ICT kraje představuje rozsáhlý projekt umožňující efektivní „elektronické vládnutí“ v rámci korporace, tzn. moravskoslezského krajského úřadu a příspěvkových organizací Moravskoslezského kraje. Korporátní architektura Moravskoslezského kraje je vnímána Ministerstvem vnitra ČR jako jeden z pilotních projektů implementace Národní architektury veřejné správy ČR.

„Zjednodušeně se dá říct, že korporátní architektura představuje komplexní popis toho, kdo jsme, odkud a kam jdeme a k čemu využíváme informační a komunikační technologie. Jde o podpůrný nástroj umožňující krajskému úřadu kvalitně a efektivně řídit rozsáhlou a složitou korporaci. Elektronické vedení agendy, komunikace s institucemi státní a veřejné správy v elektronické podobě usnadňuje styk veřejnosti s úřady, občanům nebo podnikatelům šetří čas, zajistí větší otevřenost a transparentnost veřejné správy, efektivitu fungování úřadů a ušetří spoustu veřejných peněz,“ konstatoval ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Podrobnosti najdete:

CO JE SOUTĚŽ EGOVERNMENT THE BEST:

Jde o sbírku nejzajímavějších projektů elektronizace veřejné správy spojenou se soutěží přihlášených projektů. Snahou magazínu Egovernment je shromáždit a prezentovat ty nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy v daném roce.

Děje se tak ve dvou krocích:

• Soutěž mezi jednotlivými projekty o titul Egovernment The Best v daném roce.

• Vydání publikace Egovernment The Best 2016. Jako speciální příloha magazínu Egovernment je k dispozici zdarma (vychází v prosinci 2016), prezentuje všechny přihlášené projekty včetně vítězů jednotlivých kategorií.

V rámci objektivity jsou projekty porovnávány v těchto kategoriích:

•centrální projekty
•projekty krajů
•projekty měst (městských částí)
•projekty obcí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…