Muzikál Rocky odstartuje 3. března 2017

03.11.2016 18:12

Muzikál ROCKY na motivy kultovního filmu se Sylvesterem Stallonem, vstoupí na scénu Kongresového centra Praha 3. března 2017. Legendární příběh o životní šanci a osudové lásce produkuje tým úspěšné české verze Mamma Mia! ve spolupráci se Stage Entertainment.

Muzikál Rocky odstartuje 3. března 2017
Foto: Janis Sidovský
Popisek: Muzikál Rocky

V hlavní roli se budou alternovat Kryštof Michal, Jan Kříž a Peter O. Pecha. V dalších rolích se představí Hana Holišová, Milan Šteindler, Vojtěch Bernatský, Robert Záruba, Markéta Procházková, Roman Vojtek nebo Michaela Nosková.

Rocky je strhující příběh outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou. Předlohou k muzikálové verzi se stal Oscarem oceněný nejlepší film roku 1976, jenž odstartoval kariéru Sylvestera Stalloneho. „Jsem nadšený, že se můj původní příběh bude odehrávat na velkém jevišti,“ prohlásil Stallone na světové premiéře muzikálu Rocky v Hamburku. „Příběh Rocky je velmi podobný mému životu – začínal jsem s ničím a den co den bojoval o role a uznání. Svoje pocity jsem dal do těla boxera, aniž bych měl tušení, že milióny lidí na celém světě to prožívají stejně,“ vysvětlil herec a autor scénáře, který se díky Rockymu stal globální hvězdou.

Inspirující příběh o odvaze a vytrvalosti umocňuje originální hudba včetně hitparádových hitů „Eye of the Tiger“, „Fight from the Heart“ a „Gonna Fly Now“, které byly nominovány na Oscara za nejlepší filmovou píseň. Velkolepou podívanou graduje vedle světelných efektů především unikátní scénografie Martina Černého, jaká v českých muzikálech dosud nebyla k vidění.

Herci se budou na role boxerů připravovat v rámci speciálního tréninku Kutil Gym.

Muzikál ROCKY měl světovou premiéru 18. listopadu 2012 v hamburském Operettenhaus a sklidil pozitivní recenze. Na základě německého úspěchu byl v dubnu 2014 uveden na newyorské Broadwayi, kde získal 4 nominace na cenu Tony, z nichž jednu – za originální scénografii – vyhrál. Tři ocenění obdržel také v rámci prestižních Drama Desk  Award a Outer Critics Circle Award, na dalších 14 trofejí byl nominován.

Původní hudbu muzikálu ROCKY zkomponoval Stephen Flaherty, texty napsala Lynn Ahrens, slavný tandem oceněný cenou Tony a 2x nominovaný na Oscara. Autorem libreta je Thomas Meehan, který mimo jiné napsal předlohy k muzikálům The Producers a Hairspray. Autorem českých textů je Michael Prostějovský, známý z domácích verzí muzikálů Jesus Christ Superstar nebo Evita.

Režií českého zpracování je pověřen německý režisér Christoph Drewitz, který se podílel také na verzích muzikálu Rocky pro Broadway a Hamburk.

Muzikál Rocky uvádí společnost Dark Style Agency v licenci Stage Entertainment.

Předprodej vstupenek je v sítích Ticket Art a Ticketportal po celé ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…