NETBOX a AIM spouštějí 1 Gb síť pro běžné uživatele, nejrychlejší na trhu

18.11.2012 9:03

Nemusíte čekat na stažení filmu, stačí vám 6 vteřin; televizní vysílání můžete sledovat v té nejvyšší kvalitě!

NETBOX a AIM spouštějí 1 Gb síť pro běžné uživatele, nejrychlejší na trhu
Foto: red
Popisek: AIM a NETBOX

Nejrychlejší komerčně dostupné internetové připojení na českém trhu o rychlosti až 1 Gb/s spouštějí pro běžné zákazníky značky NETBOX a AIM. Novinka je již dostupná ve vybraných lokalitách v Praze, Brně a několika dalších českých a moravských městech.

Gigabitové připojení je na českém trhu stále ještě ojedinělým úkazem s minimálním počtem poskytovatelů, kteří takovou rychlost nabízejí. „Budujeme sítě založené na optické technologii. Díky tomu můžeme snadno nabídnout internetové služby, které jsou až 10x rychlejší než zatím běžně dostupná „superrychlá“ komerčně dostupná internetová připojení,“ uvedl Aleš Padrta, zastupující značku NETBOX.

Připojení k internetu v symetrických rychlostech až 1 Gb/s zákazníkovi poskytuje do této doby naprosto nevídané možnosti. Standardní film o velikosti zhruba 700 MB tak zákazník při optimálních podmínkách stáhne během 6-8 vteřin. Stejně rychle je možné snadno a rychle uploadovat větší soubory jako jsou série fotografií, videa apod.

Zákazníkům, kteří využívají služeb AIMu a NETBOXu, umožní gigabitová síť využít nejnovějších technologií právě díky obrovské přenosové kapacitě.

„Na gigabitové síti nedochází k ovlivnění rychlosti dalšími službami. Zákazník může využívat internet o rychlosti 100 a více Mb/s a stále mu zbývá dostatečná kapacita na ostatní služby jakými je například televizní vysílání v té nejvyšší dostupné kvalitě,“ uvedl Martin Havrda, představitel značky AIM.

Gigabitová síť tak přináší nejen zvýšení dostupné rychlosti internetu, ale také možnost nabídnout nové služby, které mají výrazně vyšší nároky na datové toky. Významně se také zlepšuje funkčnost ostatních služeb, které obě značky nabízejí (např. chytré funkce digitální televize).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…