NKÚ: Informace z účetnictví Městského soudu v Praze za rok 2022 jsou spolehlivé

12.09.2023 11:17 | Tisková zpráva

Nejvyšší kontrolní úřad prověřil vedení účetnictví a sestavení účetní závěrky Městského soudu v Praze (MS Praha) za rok 2022. Kontroloři se zaměřili také na údaje, které MS Praha předkládal pro hodnocení plnění státního rozpočtu.

NKÚ: Informace z účetnictví Městského soudu v Praze za rok 2022 jsou spolehlivé
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

V účetnictví ani v údajích o rozpočtu MS Praha nebyly zjištěny významné nesprávnosti. Účetní závěrka tak podává věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a údaje pro hodnocení plnění státního rozpočtu jsou dle názoru NKÚ spolehlivé.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52398 lidí

Kontrola probíhala i v otevřeném účetním období 2022. MS Praha proto průběžně opravoval nedostatky, které kontroloři zjistili. Hodnota těchto nedostatků ale nebyla významná – vliv na účetní závěrku v případě neprovedení oprav by byl 15,2 mil. Kč.

Kontroloři zjistili, že MS Praha v několika případech porušil rozpočtová pravidla. Podle NKÚ se jedná o skutečnosti nasvědčující porušení rozpočtové kázně ve výši 224 tis. Kč.

NKÚ dále prověřil, jak MS Praha napravil nedostatky z předchozí kontroly. Z celkem 20 opatření provedl MS Praha úplně a správně 18 opatření a dvě částečně. Podle mínění NKÚ tak lze vnitřní kontrolní systém MS Praha v prověřovaných oblastech považovat za účinný.

graf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…