NKÚ potvrdil, že písecká nemocnice transparentně a účelně hospodaří

03.10.2013 12:10

Podle Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Nemocnice Písek, a. s., dobře a transparentně hospodaří. Vyplývá to ze závěrů kontroly NKÚ, která se během letošních prázdnin zaměřila na státní dotace poskytnuté v letech 2009-2012 na nákup zdravotnické techniky. Závěrečný protokol konstatuje, že finance byly využity správně.

NKÚ potvrdil, že písecká nemocnice transparentně a účelně hospodaří
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„Nejvyšší kontrolní úřad se zaměřil zejména na čerpání a používání peněz v rámci programu Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního zdravotnictví. Obsahem kontroly byl nákup počítačového tomografu neboli CT za 16 milionů korun v roce 2010. Analyzovány byly NKÚ položky jako účelovost nákupu, administrace výběrového řízení, využití dotačních prostředků i dodržování legislativních rámců všech těchto procesů. Přístroj, který využíváme v radiologii k diagnostice chorob takřka všech systémů, ročně vyšetří takřka 12 tisíc pacientů,“ připomíná předmět kontroly ředitel Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan.

Jak vyplývá ze závěrů kontrolního protokolu, písecká nemocnice obstála se ctí. Kontroloři konstatovali, že prověřované akce splnily opodstatněnost investičního záměru, který byl zpracován průkazným způsobem a v souladu s předpisy. Výběr dodavatele zdravotnické techniky (firmy Audioscan, spol. s. r. o.) byl v písecké nemocnici transparentní a nestranný a kupní smlouvy jsou uzavřeny v souladu s podmínkami vyplývajícími z výběrového řízení.

V Nemocnici Písek, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno 11 500 pacientů. Lékaři zde provedou více než 10 tisíc operačních zákroků a téměř 186 tisíc ambulantních vyšetření. Loni se zde narodilo 838 dětí.

Nemocnice má 742 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 275,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…