NP České Švýcarsko: Parkoviště v okolí Hřenska praskají ve švech, přesedněte na vlaky a autobusy

08.07.2018 7:37

Parkoviště zejména ve Hřensku a Mezní Louce, ale i na Jetřichovicku či v obci Kyjov na Krásnolipsku, čelí v hlavní turistické sezóně náporu automobilů. Dostupné parkovací kapacity se v dopoledních hodinách rychle naplní a pro další automobily již není prostor.

NP České Švýcarsko: Parkoviště v okolí Hřenska praskají ve švech, přesedněte na vlaky a autobusy
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Návštěvníci tak buď odjíždí s nepořízenou, případně někteří odstavují auta ilegálně při vyústěních lesních cest. Tam však překážejí lesnické technice a v případě potřeby by takto odstavená vozidla bránila také vjezdu záchranářů či hasičů. Řidiči ilegálně odstavených automobilů navíc riskují také pokutu.

Existuje alternativa

Možnost vyhnout se stresujícím situacím poskytuje využití veřejné hromadné dopravy. Hřensko je dobře dostupné vlaky (například llinka U 28 Děčín - Bad Schandau - Rumburk) ze stanice Schöna (přívoz do Hřenska), nejdůležitější výchozí místa pro výlety do národního parku pak propojují autobusové linky 434 (Děčín - Hřensko - Jetřichovice - Doubice - Krásná Lípa) nebo 435 (Česká Kamenice - Labská Stráň - Hřensko - Schmilka). Jízdní řády pro turistické potřeby si můžete stáhnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…