NP České Švýcarsko: Skála v Edmundově soutěsce je opět čistá

15.10.2021 17:56 | Tisková zpráva

Skála v Edmundově soutěsce, kterou v noci z 18. na 19. září na ploše cca 10 čtverečních metrů posprejovali dosud neznámí vandalové, je opět čistá. O odstranění graffiti se bezplatně postarali pan Miloslav Černý a jeho spolupracovníci.

NP České Švýcarsko: Skála v Edmundově soutěsce je opět čistá
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Správa parku se na pana Černého obrátila na základě jeho odborné zkušenosti s očištěním nápisu na Karlově mostě v létě roku 2019. Podobně jako v případě kulturní památky i v Edmundově soutěsce záleželo především na tom, aby při čištění nedošlo k poškození povrchu pískovce. Čištění s využitím tlakové suché páry bylo započato ve čtvrtek, 30. září, a pokračovalo až do odpoledních hodin následujícího dne.

skála

Spolupracovník pana Miloslava Černého čistí posprejovaný povrch skály v Edmundově soutěsce v Národním parku České Švýcarsko (foto Tomáš Salov)

Správa Národního parku České Švýcarsko děkuje panu Miloslavovi Černému a jeho spolupracovníkům za důkladné a šetrné očištění skalního povrchu v Edmundově soutěsce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…