NP České Švýcarsko: Strážci parku odklidili odpady naplavené k Dolskému mlýnu

24.01.2019 10:42

Plastové odpady, které v minulém týdnu připluly do národního parku po řece Kamenici a nahromadily se v oblasti Dolského mlýna, uklidili v sobotu, 19. ledna 2018 dobrovolní a profesionální strážci přírody.

NP České Švýcarsko: Strážci parku odklidili odpady naplavené k Dolskému mlýnu
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

V mrazivém počasí z vody vylovili skoro 10 plných pytlů plastových odpadů, ve velké míře PET-láhví a částí polystyrenových desek. Ty následně odvezli do separovaného odpadu. Některá místa na Kamenici na úklid ještě musí počkat, vysoká hladina vody strážcům znemožnila přístup.

Odpady do národního parku každoročně přinášejí především říčky Kamenice a Křinice. Použité plasty pocházejí zejména z obcí před národním parkem, do říček se dostávají jak kvůli nedbalosti některých lidí, tak i kvůli nedostatkům v systému recyklace odpadů, zejména nachází-li se sběrná místa v blízkosti vodních toků.

Úklidy odpadů z Kamenice i Křinice probíhají každý rok několikrát, provádí je jak strážci parku, tak i dobrovolníci. Po letošním zveřejnění fotografií naplavených odpadů na sociálních sítích následoval velice silný ohlas ze strany veřejnosti. Správa národního parku děkuje všem, kdo nabídli pomoc formou dobrovolnického sběru. Nabídky dobrovolné pomoci správa národního parku ráda využije na jaře v rámci organizovaných akcí, o kterých bude informovat prostřednictvím sociálních sítí a vlastních internetových stránek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…