NP Podyjí: Koncerty na Vranově a rakouském Hardeggu připomenou 30 let bez železné opony

19.07.2019 15:25

Hned dva koncerty vážné hudby připravily na letní sezónu správy národních parků Podyjí a Thayatal pro hrad v Hardeggu a zámek ve Vranově. Představí se na nich interpreti z Česka i Rakouska. Obě města spolu se Znojmem i Retzem propojí i bezplatný autobus. Na první vystoupení se zájemci mohou v Hardeggu těšit už 20. července. Druhé čeká vranovský zámek 10. srpna.

NP Podyjí: Koncerty na Vranově a rakouském Hardeggu připomenou 30 let bez železné opony
Foto: nppodyji.cz
Popisek: Národní park Podyjí - logo

20. 7 . od 19:00 koncert na hradu Hardegg

Na konci července v Hardeggu vystoupí houslistka Tereza Lásková s pianistkou Libuší Pančochovou. Ve svém vystoupení nabídnou posluchačům díla největších českých autorů, jako jsou Janáček, Dvořák či Smetana. Naváže na ně rakouský Streich-Holz-Quartett pod vedením Daniela Mucka. Ten si pro posluchače připravil nejen chytlavé Mozartovy či Dvořákovy melodie, ale i méně známá díla Emila Štolce nebo Roberta Pensche. Po registraci je vstupné na koncert zdarma. Z Vranova nad Dyjí vypravíme na akci autobus. Cestou zastaví i ve Znojmě a Retzu.

Zaregistrujte se na koncert na hradu Hardegg (20. 7. 2019 od 19:00) ZDE

10. 8. od 19:00 koncert na vranovském zámku

Na vranovský zámek 10. srpna zavítá kvartet Pražské barokní harmoniky. V kulisách Vranova zahrají sklady z několika období, od baroka po klasicismus). Zazní také ukázky americké a polské současné hudby pro varhany a akordeony. Na open air koncertu na hlavním nádvoří dominanty Vranova vystoupí se svým repertoárem zahrnujícím rakouské i české autory minulosti i současnosti také Streich-Holz-Quartett. I na tento koncert bude zajištěna bezplatná doprava z městečka Hardegg přes Retz a Znojmo. Vstupné na koncert je po registraci opět zdarma.

Zaregistrujte se na koncert na vranovském zámku (10. 8. 2019 od 19:00) ZDE

Více o vystupujících

Streich-Holz-Quartett

Regionální Streich-Holz-Quartett si klade za cíl nejen prezentovat známé rakouské a české chytlavé melodie Wolfganga A. Mozarta a Antonína Dvořáka, ale také představit publiku méně hraná díla současných i historických autorů. Například Emila Štolce, Leoše Janáčka, Roberta Pensche nebo Daniela Mucka.

Flétna - Karoline Schöbinger
Klarinet - Joachim Celoud
Fagot - Monika Celoud
Kontrabas - Daniel Muck

Tereza Lásková (housle), Libuše Pančochová (klavír)

Tereza Lásková s Libuší Pančochovou hraje a vystupuje již od studií na Brněnské konzervatoři a nyní jejich spolupráce pokračuje na JAMU. V jejich podání zazní díla největších českých autorů, jako jsou Janáček, Dvořák, Smetana aj. Tereza Lásková v současnosti studuje u Miloše Vacka na Janáčkově akademii múzických umění v Brně a zároveň v rámci programu Erasmus dochází k prof. Janu Pospíchalovi na Universität für Musik und darstellende Kunst in Wien.

Pražské barokní harmoniky

Akordeonové kvarteto Pražské barokní harmoniky představuje v netradičním pojetí zejména českou, rakouskou a evropskou hudbu několika období - baroka (Bohuslav Matěj Černohorský, Jan Křtitel Vaňhal, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Marc-Antoine Charpentier), klasicismu (Wolfgang Amadeus Mozart) a romantismu (Léon Boëllmann). Zazní také ukázky americké a polské současné hudby pro varhany a akordeony (David German, Janusz Wojtarowicz) a tradiční přídavky Vídeňských filharmoniků (Johann Strauss, Johann Strauss II). Hrají: Vilemína Vlachová, Petr Patočka, Miroslava Vaňhalová, Pavel Patočka (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …