NP Podyjí: Výstava v Lukově v makrosnímcích přibližuje skrytou krásu pavouků

25.07.2018 13:01

Více než tři desítky makrosnímků pavouků si mohou zájemci prohlednou ve Stodole u Čabalů v Lukově. Fotografie Radka Šicha přiblížují půvab těchto většinou skrytě žijících živočichů.

NP Podyjí: Výstava v Lukově v makrosnímcích přibližuje skrytou krásu pavouků
Foto: nppodyji.cz
Popisek: Národní park Podyjí - logo

Přímo před restaurací také 11. srpna začne exkurze do okolí Lukova. Ondřej Machač z České arachnologické  společnosti na ni lidem ukáže běžné i vzácnější druhy pavouků a zajímavosti z jejich světa. Výstava ve Stodole potrvá až do konce srpna. 

„Moje vášeň k focení pavouků odstartovala v květnu roku 2008, kdy jsme s rodinou náhodou narazili na jednoho z našich nejhezčích pavouků, samce stepníka moravského, který mě naprosto uchvátil. Snažil jsem se o něm a celkově o pavoucích dozvědět víc informací a to mě postupně přivedlo až k tomu, že jsem se v roce 2012 stal členem České arachnologické společnosti a nyní jsem ve výkonném výboru ČAS, jako správce fotogalerie,“ popisuje Radek Šich. „Snažím se zdokumentovat všechny naše druhy pavouků – celkem jich máme cca 880, takže to je běh na dlouhou trať,“ dodává.

Fotografe Radka Šicha byly publikovány například v knize Atlas pavouků České republiky, v časopise Živa, v českých i zahraničních odborných arachnologických článcích, v informačních brožurách CHKO Pálava či NP Podyjí. O makrofotografii přednáší na Karlově univerzitě v rámci arachnologického semináře ČAS.

Radek Šich se zúčastní i srpnové vycházky, kterou povede náš přední odborník přes pavouky Ondřej Machač z České arachnologické společnosti. Podrobnosti o exkurzi Skrytá i zjevná krása pavoučího světa naleznete v našem kalendáři 


Stepník rudý. FOTO: Radek Šich

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …