NP Šumava: Jarní část programu Dostupná Šumava jsme nuceni zrušit

19.04.2020 20:40

S ohledem na situaci vyhlášeného nouzového stavu a vládních opatření, na to navazujících, jsme nuceni zrušit JARNÍ část programu DOSTUPNÁ ŠUMAVA, která je určena návštěvníkům Národního parku Šumava z řad seniorů (65+) a osobám s handicapem.

NP Šumava: Jarní část programu Dostupná Šumava jsme nuceni zrušit
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Nositelé projektu, Správa Národního parku Šumava a ČSAD autobusy Plzeň, a. s., se k tomuto kroku rozhodli proto, že současná situace nedává záruku pro realizaci výletů od 19. 5. do 30. 6. 2020. Kromě nejistoty při plánování programu nám jde i o bezpečnost a zdraví cílové skupiny, kterou tvoří zástupci nejohroženějších skupin obyvatel. Je nám to velmi líto, ale věříme, že toto rozhodnutí nalezne u vás pochopení.

Zároveň vás chceme informovat, že podzimní série zájezdů (1. 9. - 29. 10. 2020) je nadále připravovaná, a jakmile bude větší jistota pro její bezpečnou realizaci, tak si bude možné místo v programu zajistit. Termín zahájení rezervací bude s dostatečným předstihem oznámen předem.

Dostupná Šumava je program celodenních autobusových zájezdů s průvodcem, určený pro seniory a osoby se sníženou mobilitou. Správa NP Šumava společně s ČSAD Plzeň jej připravbují již 22 let. Pro letošní rok je naplánována stejná trasa jako v roce 2019, kdy se účastníci programu podívali například na jezero Laka, Pancíř, Nový Brunst. Více k trase ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…