NPÚ: Hradozámecká noc na Kynžvartu zve na hostinu u knížete Metternicha

17.08.2018 19:40

Letošní Hradozámeckou noc hostí západočeský zámek Kynžvart, letní sídlo předního evropského diplomata – knížete Metternicha. Poprvé uvidíte jeho evropsky unikátní nástolní ozdoby, dar francouzského krále a měst Bruselu a Paříže. Setkáte se s představiteli české šlechty a diplomacie. Na Kdyby tisíc klarinetů zavzpomíná Pavlína Filipovská a uvaří šéfkuchař pražského Alcronu.

NPÚ: Hradozámecká noc na Kynžvartu zve na hostinu u knížete Metternicha
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Podobnou nástolní ozdobu najdete jen ve vídeňském Hofburgu, ale neozdobenou. Letos vůbec poprvé právě na Kynžvartu budete moci vidět, k čemu takový nástolník byl a jak vypadal ve své plné kráse ozdoben živými květinami, ovocem a cukrovinkami na stole ve společenském sále kynžvartského zámku, kde bude prostřen u příležitosti banketu pro čtyřiadvacet hostů státního kancléře knížete Metternicha. A to vše jen při svitu svící.

Noční komentované prohlídky, které vás seznámí se stolováním na knížecím dvoře v 19. století a dají možnost ochutnat servírované nápoje a pokrmy, budou probíhat od 20.00 každou půlhodinu až do půlnoci. Maximální kapacita jedné prohlídky je 25 návštěvníků a celková kapacita je omezená!

Pořiďte si vstupenku na speciální noční komentovanou prohlídku z pohodlí domova ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…