NPÚ: Méně známé Valdštejny představuje výstava ve Valdštejnské zahradě

23.08.2020 16:17

Národní památkový ústav za podpory Senátu Parlamentu České republiky a Ministerstva kultury zahajuje ve Valdštejnské zahradě další výstavu, věnovanou příslušníkům rodu Valdštejnů, tentokrát těch, jejichž životní stopa nedosáhla slávy Albrechta z Valdštejna, přesto se jejich skutky a činy významně zapsaly do české historie.

NPÚ: Méně známé Valdštejny představuje výstava ve Valdštejnské zahradě
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Výstava plynule navazuje na předchozí velmi úspěšnou výstavu ve Valdštejnské zahradě u Krápníkové stěny, která se věnovala nejvýznamnějším příslušníkům rodu. Výstava s názvem Valdštejnové známí i neznámí je jedním z výstupů projektu Valdštejnové – lvi ve službách císařů, který je součástí dlouhodobého cyklu Národního památkového ústavu Po stopách šlechtických rodů.

Záštitu nad výstavou převzal senátor Tomáš Czernin. Autorem výstavy je historik a kastelán státního zámku Benešov nad Ploučnicí PhDr. Zdeněk Henig. Umístěna je mezi prvním nádvořím a Valdštejnskou zahradou a bude přístupna veřejnosti až do 11. října 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…