NPÚ: Mezinárodní den archeologie přivítal malé stavitele i dospělé zájemce

26.10.2018 18:06

V sobotu 20. října proběhl již pátý ročník Mezinárodního dne archeologie, do kterého se zapojilo i oddělení archeologie generálního ředitelství NPÚ. Zatímco na společné akci v Celetné 20 si archeologové připravili program pro děti, v sídle Národního památkového ústavu v Liliové 5 zájemce čekala prohlídka historických sklepů a komentovaná mini-expozice, zaměřená na novověké nálezy ze Zahrad pod Pražským hradem.

NPÚ:  Mezinárodní den archeologie přivítal malé stavitele i dospělé zájemce
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

V Celetné ulici 20 si archeologové připravili program pro děti; zábavnou formou zde prezentovali některé stavební technologie a malí návštěvníci mohli ztvárnit svou představu archeologa při práci. Návštěvnost této akce byla podmíněna spoluprací několika institucí a stejně jako v minulých letech, i letos dorazilo více než tisíc lidí.

V sídle Národního památkového ústavu v Liliové 5 proběhla akce naopak poprvé. Hlavním lákadlem byla volná vstupenka do Zahrad pod Pražským hradem, prohlídka historických sklepů s výkladem a komentovaná mini-expozice zaměřená na novověké nálezy ze Zahrad pod Pražským hradem. Posterová výstava představila aktuální výzkumy jednotlivých archeologických pracovišť NPÚ. V Liliové ulici jsme přivítali přes stovku návštěvníků z řad vážnějších zájemců o památkovou péči a archeologii.

Příští rok bude pozornost zaměřena spíše na dospělé návštěvníky a do programu by měly přibýt přednášky v Liliové 5. Ty by měly probíhat už v týdnu před třetí sobotou v říjnu roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…