NPÚ: Naučné stezky krajinářskými parky v jižních Čechách

16.05.2017 10:20

Specialisté na historické zahrady, parky a krajinu pro vás připravili naučné stezky vybranými krajinářskými parky v jižních Čechách.

NPÚ: Naučné stezky krajinářskými parky v jižních Čechách
Foto: NPÚ
Popisek: Národní památkový ústav

Naučná stezka zámeckým parkem v Hluboké nad Vltavou

Naučná stezka s deseti zastaveními návštěvníkům představuje zajímavosti z historie a současnosti zámeckého areálu i kulturní krajiny Hlubocka. Trasa naučné stezky je dlouhá zhruba 2,5 km a je fyzicky málo náročná. S krátkou objížďkou v závěru trasy je sjízdná i pro dětské kočárky.

Naučná stezka zámeckým parkem v Červeném Dvoře

Naučná stezka provádí návštěvníka rozlehlým krajinářským parkem u zámku Červený Dvůr, který byl oblíbeným letním sídlem krumlovského panstva. Současnou podobu dostal za Schwarzenbergů v polovině 19. století. Vycházka parkem nabízí poutavé scenérie, rámované kulisou okolních kopců. V parku zaujmou mimořádně urostlé stromy – duby, lípy, smrky a borovice. Trasa naučné stezky dlouhá 3 km je pro pěší lehko dostupná.

Naučná stezka krajinářským parkem Terčino údolí

Naučná stezka je středně náročná, má 12 zastavení a její délka je přibližně 7 km. Délku trasy lze podle potřeby kdykoliv zkrátit. Naučnou stezku připravila Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a Národní památkový ústav v roce 2007.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…