NPÚ: Práce na vimperském zámku pokračují

27.04.2018 18:50

Další fáze projektu IROP: Horní zámek Vimpek (Winterberg) je za námi! Hotová je kompletní stavební dokumentace projektu, na které v posledních měsících naplno pracovali projektový tým NPÚ a architektonická kancelář.

NPÚ: Práce na vimperském zámku pokračují
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Všechny plány, všechna zakreslení, vše na co si vzpomenete... Ale pozor! Hromada dokumentů na obrázku nezahrnuje zvlášť připravené podrobné scénáře jednotlivých expozic muzea a prohlídkové trasy. Tohle vše je pouze samotná stavba.

Co nás čeká nyní? Momentálně probíhá úprava rozpočtů a připravují se soutěže na stavební firmu. No a v květnu začne předstihový archeologický průzkum na nádvořích a v přízemí Horního zámku.

Kromě IROPu nám dělá velkou radost průběžná údržba zámku. Celková podoba památky totiž nezávisí jen na velkých rekonstrukcích, ale především na pečlivé každodenní údržbě a průběžných opravách.

Pokud jste v poslední době procházeli nádvořím Dolního zámku, možná jste si všimli práce na dveřích. Proč z nich máme radost? Zaprvé se nám daří tyto opravy provádět přímo na zámku, pod pečlivým vedením našeho truhláře Josefa Bicana. Zadruhé, i díky tomu, že opravy provádíme sami, daří se nám zachovat maximum původního dřeva a kování. Co lze zachránit, to zachráníme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …