NPÚ: Připravit ke startu - běžíme na hrad!

06.05.2018 9:30

Seriál závodů Běžíme na hrad propojuje běžecké závody se zábavným programem pro děti a prohlídkou hradů a jejich okolí. Oblíbené jsou dětské závody pro malé závodníky od tří let. Na jaře můžete vyrazit na závody na Točníku, Bouzově a Kunětické hoře, na podzim si můžete vyběhnout na hrady Loket a Veveří.

NPÚ: Připravit ke startu - běžíme na hrad!
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Pětidílná běžecká akce láká sportovce i rodiny s dětmi. Krajina v okolí hradů nabízí příjemné běžecké tratě vedené po lesních a polních cestách s krásnými výhledy, kterým dominuje hrad, jenž zároveň bývá cílem závodů. Na každém místě budou mít běžci na výběr, zda zvolí kratší, zhruba pětikilometrovou trasu, nebo se rozhodnou pro delší variantu o délce dvanáct až patnáct kilometrů.

Pro děti jsou pak podle věkové kategorie připravené závody v délkách 100, 300 a 600 metrů a 1,2 kilometru. Na hradech nebude chybět ani doprovodný program, při němž si děti budou moci projít pohádkovou cestu, vyzkoušet si své znalosti v kvízu nebo si zařádit na „svém“ skákacím hradě.

První závod se bude konat v sobotu 12. května na hradě Točník, kolem něhož organizátoři připravili tratě vedené převážně po loukách a lesních cestách s výhledy na oblast brdských lesů. V sobotu 2. června si pak hlavně děti užijí program v okolí hradu Bouzov, který bude spojený s oslavou Mezinárodního dne dětí. Dospělí závodníci pak ocení trasy vedené rozmanitým kopcovitým terénem se stratem a cílem v parku před hradem. Kunětická hora přivítá běžce v sobotu 23. června. Loket nabídne sportovní i kulturní zážitky v sobotu 22. září a poslední letošní závod se uskuteční v okolí hradu Veveří v sobotu 6. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…