NPÚ: Vědecká rada generální ředitelky se zabývala řešením fasád Invalidovny

25.02.2021 17:56

Vědecká rada generální ředitelky NPÚ je vrcholným poradním orgánem NPÚ. Na svém 28. zasedání, konaném 13. 2. 2021, se mimo jiné seznámila s předloženými návrhy možného řešení fasád přístaveb národní kulturní památky Invalidovna, z nichž posuzovala dvě materiálové varianty – strukturovaný beton a lehané sklo. Po rozsáhlé diskusi přistoupila k hlasování s následujícími závěry.

NPÚ: Vědecká rada generální ředitelky se zabývala řešením fasád Invalidovny
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Vědecká rada žádnou z předkládaných variant neodmítla ani většinově nepreferovala. Nejvyšším počtem hlasů členů vědecké rady se přiklonila k názoru ponechat materiálové i výtvarné řešení na architektovi Petrovi Hájkovi. Současně uvítala další snížení obou přístaveb, které v nově předloženém návrhu nepřekračují ve svém nejvyšším bodě hřeben bočních křídel Invalidovny. Generální ředitelka závěry své vědecké rady respektuje a jejím doporučením se bude řídit.

Vědecká rada na svém 28. zasedání současně jednoznačně podpořila prohlášení hotelu InterContinental jako nejvýznamnější brutalistní architektury v České republice za kulturní památku a také zamítavý postoj NPÚ k výstavbě objektu „brand store“ na náměstí Miloše Formana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…