NPÚ hledá památky, památná místa a důležité události, o kterých by měla Evropa vědět

18.10.2018 7:34

Národní památkový ústav jako národní koordinátor Označení Evropské dědictví vyhlašuje výzvu do národního kola pro výběr pamětihodností, ucházejících se o toto prestižní ocenění pro rok 2019.

NPÚ hledá památky, památná místa a důležité události, o kterých by měla Evropa vědět
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Pokud vlastníte, či spravujete památku, nebo víte o památném místě a tradici, které považujete za evropsky významné, upozorněte na to. Přihlášky můžete odevzdávat do 14. prosince 2018.

Ocenění Evropské dědictví může být uděleno hmotným či nehmotným kulturním a přírodním památkám, které prokážou symbolickou hodnotu pro Evropu a předloží projekt propagující evropský charakter. Cílem označení je přispívat k upevnění pocitu sounáležitosti s Evropskou unií. Titul má za úkol propagovat nadnárodní rozměr pamětihodností a přičinit se o jejich zpřístupnění co nejširší veřejnosti včetně zajištění kvalitních informačních, vzdělávacích a kulturních aktivit.

Aktuální výzva je určena správcům a majitelům kulturních statků a objektů, přírodních památek, archeologických, průmyslových nebo městských kulturních krajin, památných míst, ale také nehmotnému dědictví, které se váže k určitému místu. Žadatelé, kteří mají zájem podat přihlášku do národního kola, prosíme, ať s konkrétními informacemi nejprve kontaktují Národní památkový ústav jako národního koordinátora, seznámí se s pokyny a vyplní přihlášku v českém jazyce, ty jsou dostupné na webu NPÚ. Uzávěrka letošní výzvy je 14. prosince 2018 ve 12:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…