NPÚ je partnerem projektu Máme vybráno, letošním tématem konference bude mecenášství

12.05.2018 8:17

Národní památkový ústav se stal partnerem celostátního projektu Máme vybráno, který se zaměřuje na financování obnovy památek. Jeho součástí je soutěž veřejných sbírek, které soupeří se ve třech kategoriích a o jedné z cen rozhoduje veřejnost. Součástí projektu je i konference, jejímž letošním tématem bude mecenášství.

NPÚ je partnerem projektu Máme vybráno, letošním tématem konference bude mecenášství
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Soutěže se tento rok účastní více než 200 veřejných sbírek z celé České republiky, jejichž cílem je obnova movitých i nemovitých památek. Ve třech kategoriích budou hodnoceny úspěšné a nevšední příklady financování obnovy kulturního dědictví. Oceněny budou finančně nejúspěšnější projekty, stejně jako nápadité způsoby prezentace. Největšímu zájmu se ale těší cena veřejnosti, o níž lze hlasovat do půlnoci 20. května na internetových stránkách Máme vybráno. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne o devět dní později v dominikánském klášteře v Praze, kde si deset veřejných sbírek s nejvyšším počtem hlasů mezi sebe rozdělí částku sto tisíc korun.

Tématem letošního ročníku konference Máme vybráno, která se uskuteční 29. května v dominikánském klášteře v Praze, bude mecenášství. V rámci přednášek a panelových diskuzí vystoupí řada zajímavých osobností ze světa kultury či památkové péče. Dopolední blok se zaměří především na práci s filantropy a mecenáši. Konference se pokusí odpovědět na otázky typu: Jaký je význam mecenášů při obnově památek? Jakou roli hrají v této problematice kluby dárců? Hovořit se ale bude také o aktuálních dotačních programech nebo o právních aspektech dárcovství. Odpolední část programu bude patřit panelovým diskuzím., v nichž bude prostor k dotazům na významné mecenáše i představitele organizací, kteří s nimi pracují. V posledním debatním bloku pak budou své zkušenosti prezentovat zástupci úspěšných veřejných sbírek. Zvýhodněná registrace na konferenci trvá do 15. Května, registrovat se můžete na webu projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…