NÚKIB uspořádal první netechnické cvičení v rámci příprav na předsednictví ČR v Radě EU

03.02.2022 17:23 | Tisková zpráva

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) uspořádal 27. ledna první netechnické table-top cvičení, které mělo za cíl procvičit připravenost České republiky na možný průběh, dopady a následnou reakci na nepřátelské působení v kyberprostoru. Cvičení se kromě Úřadu vlády ČR účastnili i zástupci NÚKIB a další instituce stání správy.

NÚKIB uspořádal první netechnické cvičení v rámci příprav na předsednictví ČR v Radě EU
Foto: NÚKIB
Popisek: Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

Cvičení mělo připravit relevantní pracovníky na realistickou krizovou situaci a ověřit vhodnost, funkčnost a úplnost nastavených procesů v oblasti kybernetické bezpečnosti, a to se zaměřením na zajištění českého předsednictví v Radě EU. V neposlední řadě bylo jedním z cílů i odhalení potenciálních slabých míst.

Za Úřad vlády ČR se cvičení zúčastnili pracovníci Odboru informatiky, Odboru komunikace a Odboru pro předsednictví ČR v Radě EU. Pozitivně hodnocena byla především komplexnost samotného netechnického cvičení.

Cvičení svou povahou pomohlo především detailněji zmapovat stav příprav na předsednictví v Radě EU v oblasti kybernetické a informační bezpečnosti. Přínosem bylo i komplexní ověření vhodnosti připravené koncepce krizové komunikace s cílem usnadnit následnou implementaci během samotného českého předsednictví. V neposlední řadě měli zástupci Úřadu vlády ČR možnost diskutovat o nastavení širších koordinačních procesů komunikace, i s ohledem na informování partnerů v Evropské unii.

Výstupy ze cvičení nejsou veřejné, další podobné cvičení by mělo proběhnout ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…