NZM: Noc na Kačině nabídne skvělá divadelní představení, výjimečný koncert i světelnou show

11.08.2020 21:20

Divadelní představení, koncerty, dobová módní přehlídka, světelná show i netradiční vegetariánský workshop. To vše čeká návštěvníky Národního zemědělského muzea Kačina v sobotu 22. srpna. Bohatý program letošní Noci na Kačině začíná už v 17 hodin.

NZM: Noc na Kačině nabídne skvělá divadelní představení, výjimečný koncert i světelnou show
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Noc na Kačině bude zahájena přehlídkou módy 19. století, okořeněnou o ukázku odívání od spodniček a korzetů až po svrchní společenské či plesové šaty. V atmosféře zámecké chotkovské knihovny se odehraje koncert vážné hudby v podání smyčcového kvartetu Apollon. Kvarteto Apollon patří mezi přední reprezentanty české kvartetní školy a tradice, na kterou kvarteto navazuje, byla utvářena soubory, jakými byla Vlachovo nebo Janáčkovo kvarteto.

Nebudou chybět také divadelní představení. Divadelní spolek JIŘÍ uvede poetické drama Radúz a Mahulena Julia Zeyera. V zámeckých zahradách se odehraje příběh velké lásky magurského prince Radúze a tatranské princezny Mahuleny, příslušníků dvou znepřátelených rodů. Jejich vztah musí odolávat odporu rodičů a překonávat kletby a kouzla. Nedílnou součástí inscenace je nádherná hudba Josefa Suka. Jako hostující herečka vystoupí Valérie Zawadská. Divadlo Klauniky Brno pak uvede na zámeckém nádvoří didaktickou klauniádu v režii Bolka Polívky Don Quijote de la mAncha. Svéráznému zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace.

V nočních hodinách se pak návštěvníci mohou těšit na světelnou taneční Lightshow skupiny Pyroterra. Akční světelná show ohromí vizuálními efekty a světelnými kostýmy.

Výjimečnou sobotní atmosféru podtrhne na nádvoří ukázka zámeckého koření a bylin, tradiční stánkové občerstvení i oživená zámecká kuchyně, ale i netradiční kuchařská dílna. Zájemci si mohou za asistence kuchaře zkusit připravit vlastní sushi nebo ochutnat zdravý vegetariánský hamburger. „Noc na Kačině je jedinečná příležitost nasát noční atmosféru zámku a parku. Návštěvníky čeká letos mimořádně bohatý program – divadla i koncerty, noční prohlídky zámku oživené plesem v historických plesových róbách. Třešničkou na dortu jsou hned dvě divadelní vystoupení – brněnské Divadlo Klauniky odehraje na nádvoří zámku populární představení v režii Bolka Polívky Don Quijote de la mAncha. V zahradách zámku pak můžete vidět baladu Radůz a Mahulena s hostující Valérií Zawadskou,“ říká ředitel pobočky Kačina Národního zemědělského muzea Pavel Douša.

Vstupné do areálu zámku:
základní 150 Kč
snížené 100 Kč
děti do 6 let 50 Kč
rodinné 350 Kč

Vstupné na komentované prohlídky zámku – příplatek: 50 Kč

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem zemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství, zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkova a kulturní krajiny. Národní zemědělské muzeum má kromě hlavní výstavní budovy v Praze také další čtyři pobočky – Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada, Valtice. Muzeum na zámku Kačina mapuje především historii českého venkova, expozice představuje vývoj hospodářského zázemí zámku. Samotný zámek Kačina je českým empírovým klenotem, návštěvníkům nabízí jedinečné interiéry, jako je chotkovská knihovna, divadlo nebo lékárna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…