Na ČVUT se uskuteční diskusní fórum o budoucnosti českého průmyslu a jeho vazbě na kvalitní technické vzdělávání

23.10.2017 15:37

Vedení Českého vysokého učení technického v Praze a Svazu průmyslu a dopravy České republiky pořádají dne 24. října od 10.00 hodin diskusní fórum nazvané Budoucnost českého průmyslu je závislá na kvalitním technickém vzdělávání.

Na ČVUT se uskuteční diskusní fórum o budoucnosti českého průmyslu a jeho vazbě na kvalitní technické vzdělávání
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Akce se uskuteční v budově ČVUT – CIIRC (Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6) a účast přislíbil předseda Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda hnutí ANO Andrej Babiš, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Program bude zaměřen na oblasti technického vzdělávání absolventů škol všech stupňů a zvyšování prestiže studia technických programů. K diskusi byli pozváni také představitelé více jak tří desítek nejvýznamnějších průmyslových podniků, zástupci technických vysokých a středních škol.

„Domníváme se, že pouze ve spolupráci technických vysokých škol, průmyslu a vedení státu je možné připravit a rozvíjet Českou republiku v duchu čtvrté průmyslové revoluce,“ řekl rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…