Na Lipno láká stále více turistů i Floutrejl

11.08.2016 15:48

Mezi největší atrakce letošní sezóny patří na Lipně i jízda lesem takzvaný Floutrejl. Na trať pro horská kola vyrážejí děti i jejich rodiče a užívají si sjezd přírodou. Jak říkají sami výletníci tahle jízda, je zase něco úplně jiného.

Na Lipno láká stále více turistů i Floutrejl
Foto: Lipno.org
Popisek: Floutrejl na Lipně

„Mám rád horská kola a na Lipno jsem přijel kvůli olympijskému parku. Floutrejl jsem vyzkoušel poprvé. Zásadní je, že se zabavily i naše dvě děti,“ pochvaloval si Petr Pavlíček z Prahy. Jak vysvětlila Martina Přibylová z provozovatelské společnosti Lipno servis, Floutrejl zvládne každý, kdo už nechce jezdit jen po asfaltových stezkách, ale chce ochutnat i krásu šumavského lesa.  „Jedná se o lesem vedenou stezku, speciálně navrženou pro bezpečnou jízdu na horském kole, kterou zvládne celá rodina. Vyjeďte s dětmi vstříc novým zážitkům,“ zve všechny na trasu Přibylová.

Mezi další novinky, které vyhledávají cyklisté, patří nový Bikepark, který byl otevřený před několika dny. V provozu je modrá trasa s lesním úsekem navazující na červenou část nebo pokračující v modré obtížnosti. Trasa je dlouhá 1800 metrů.

Zpět na začátek tras se floutrejlisté i bikeři dostanou lanovou dráhou Promenádní, která je určena speciálně pro převoz kolařů, bikerů a pěších na Slupečenský vrch a odtud přes Království lesa nebo Stezku korunami stromů.

Speciální kola na Floutrejl nebo Fatbiky, což jsou kola s pořádně nahuštěnými koly, si může každý půjčit v provozovně na výstupu lanové dráhy Jezerní, nedaleko Stezky korunami stromů. Půjčovna je otevřená denně od 9.30 do 18 hodin. Kola na Floutrejl jsou k mání i v půjčovně Bikepark, která je  přímo u centrálního parkoviště v budově Chaty Lanovka a to každý den od 9 do 19.30.

Přestože je hlavní sezóna, návštěvníci Lipna získávají výhody na jednotlivé vstupy a služby s karou Lipno.card. „V půjčovně Bikeparku získávají výhodu deset procent na všechny typy jízdného a zrovna tak je bikepass levnější při půjčení kola nebo sjezdového kompletu. Stejně výhodná je pro majitele Lipno.card i cesta lanovkou Promenádní,“ doplnila Přibylová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…