Na Univerzitu obrany v Brně se při dnu otevřených dveří přihlásilo 90 studentů

10.02.2018 14:10

Ekonomické zabezpečení již během studia, kvalitní vzdělání a jistota, že po absolvování školy následuje odpovídající uplatnění v důstojnickém sboru Armády České republiky. To jsou hlavní přednosti studia na jediné vojenské vysoké škole v ČR, tedy na Univerzitě obrany v Brně. Ta uspořádala pro zájemce o studium na brněnských fakultách den otevřených dveří, kterého se zúčastnilo 350 středoškoláků, především letošních maturantů.

Na Univerzitu obrany v Brně se při dnu otevřených dveří přihlásilo 90 studentů
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Významnou součástí dne otevřených dveří jsou prezentace fakult, které probíhají ve velkokapacitních posluchárnách v kasárnách Šumavská. Jednu z nich navštívil i ostravský gymnazista Jiří Žáček, který si přijel doplnit základní informace získané na internetu.

„Z webových stránek univerzity jsem čerpal řadu informací, prošel jsem si také osnovy studijních modulů, které mě zaujaly na Fakultě vojenských technologií. Mám zájem o letecké specializace, a tak ještě navštívím ukázky kateder letectva a leteckých elektrotechnických systémů,“ uvedl student Žáček.

Vedle prezentací studijních nabídek fakult mohli středoškoláci a jejich rodiče zhlédnout ukázky laboratoří a výzkumných pracovišť odborných kateder Fakulty vojenských technologií, kde jim učitelé rovněž přiblížili zaměření a obsah výuky u jednotlivých specializací.

Statické ukázky techniky i zbraní

Na nástupišti kasáren nechyběly statické ukázky dělostřeleckých a ženijních prostředků, ručních zbraní AČR, ale také obrněné kolové techniky z Velitelství výcviku - Vojenské akademie Vyškov a protiletadlových prostředků z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic. Úspěch u diváků sklidila dynamická ukázka taktiky družstva při vedení boje v podání studentů Fakulty vojenského leadershipu.

Skoro devadesát návštěvníků dne otevřených dveří využilo příležitost a podalo si přihlášku ke studiu a současně s pracovníky rekrutačních středisek zahájilo úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání.

Nejen tito, ale i další zájemci o studium se mohou přihlásit do přípravných kurzů na přijímací zkoušky, které uchazečům umožňují ověřit si nejen teoretické znalosti a dovednosti, ale také stav fyzické kondice. Přípravné kurzy organizuje Univerzita obrany zdarma v průběhu února a března v Brně, Olomouci a Praze. Přijímací zkoušky do pětiletých magisterských studijních programů na brněnských fakultách proběhnou ve druhé polovině dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…