„Jsme rádi, že vše proběhlo hladce, i když šlo o první takovou hostinu v České republice. Navíc uvařit tisíc obědů naráz je poměrně komplikované. Vše jsme zvládli také díky pomoci více než 40 dobrovolníků a díky zkušenostem kuchaře Petra Peška, který vaření koordinoval,“ popisuje Adam Podhola ze skupiny Zachraň jídlo. Tisíc obědů uvařených z jídla, které by se jinak vyhodilo, se podařilo rozdat během více než dvou hodin.
„Je to opravdu skvělý úspěch a takovéhle akce jsou skutečně důležité,“ řekl Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu, který na Hostinu pro tisíc přišel. Přesně ve dvanáct hodin pak nandal první porci zeleninového karí, které se následně v krátkém čase rozdalo.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
autor: Tisková zpráva
Pokorná Jermanová (ANO): Emisní povolenky schválila Fialova vláda a teď proti tomu falešně bojuje
A kdo schválil a podepsal Green Deal? A co jste udělali pro jeho zrušení, jak jste slibovali? Podle mě jste jak jeden za 18 a druhý bez dvou za 20
Další články z rubriky

11:14 Finanční správa se soustředí na stovky milionů nepřiznaných tržeb e-shopů
Finanční správa spustí na konci srpna kontrolní akci s názvem EMPORION, ve které se zaměří na přizná…
- 7:33 ČSÚ: Meziroční růst cen potravin opět zrychlil
- 22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024
- 19:44 SFŽP: O hrdinech zelené energie i spravedlivé transformaci
- 16:47 Ústavní soud: K právním okolnostem aktivního ukončení života
- 13:43 Nadace ČEZ: Osvětlení přechodu zvýší bezpečnost chodců v Lázních Bohdaneč