„Jsme rádi, že vše proběhlo hladce, i když šlo o první takovou hostinu v České republice. Navíc uvařit tisíc obědů naráz je poměrně komplikované. Vše jsme zvládli také díky pomoci více než 40 dobrovolníků a díky zkušenostem kuchaře Petra Peška, který vaření koordinoval,“ popisuje Adam Podhola ze skupiny Zachraň jídlo. Tisíc obědů uvařených z jídla, které by se jinak vyhodilo, se podařilo rozdat během více než dvou hodin.
„Je to opravdu skvělý úspěch a takovéhle akce jsou skutečně důležité,“ řekl Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu, který na Hostinu pro tisíc přišel. Přesně ve dvanáct hodin pak nandal první porci zeleninového karí, které se následně v krátkém čase rozdalo.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva