Na Vinobraní na Grébovce je už připraveno přes 20 tisíc litrů vína a burčáku

22.09.2015 15:39

Největší pražské vinobraní začíná v Praze 2 za několik dní. Již 9. ročník Vinobraní na Grébovce odstartuje 25. září na náměstí Míru a pokračovat bude o den později v Havlíčkových sadech zvaných Grébovka.

Na Vinobraní na Grébovce je už připraveno přes 20 tisíc litrů vína a burčáku
Foto: Praha 2
Popisek: Symbolické lisování hroznů v Grébove

Praha 2 hlásí: vše připraveno. Na dnešní tiskové konferenci starostka Prahy 2 Jana Černochová symbolicky vylisovala první sklenku burčáku a jáhen karlovského chrámu Jiří Laňka požehnal úrodě na historické vinici Grébovka, jejíchž šest odrůd z loňské sklizně v čele s Rulandským šedým 2014 získalo vavříny v oblastním kole Národní soutěže vín. 

Není tedy náhoda, že městská část Praha 2 letošní vinobraní zaměřila na podporu tradic pražského vinohradnictví. Na webu vinobraní publikuje historický seriál, vyhlásila soutěž o nejkrásnější fotografii z vinohradu a byla spuštěna kampaň na podporu vináren. V rámci té jsou vyzýváni milovníci vína, aby navštívili vinárny v Praze 2 a sbírali v nich razítka, díky kterým budou mít při vinobraní nárok na určité množství burčáku zdarma: „Kampaň se ujala na výbornou. Jsme zvědavi, kolik milovníků vína zvládlo navštívit skutečně všechny vinohradské podniky, které se do kampaně zapojily,“ říká starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Součástí programu budou dětské soutěže, divadelní představení  či ochutnávky vín a burčáku z celé země. „Program se bude odehrávat na několika místech najednou. Kromě hlavního pódia připravujeme i dolní areál pro děti, rodinnou stezku, řemeslný areál a nově také bio zónu s farmářskými trhy,“ podotýká starostka Černochová. Na hlavním pódiu program vyvrcholí večerním vystoupením kapely  Blue Effect s legendárním kytaristou Radimem Hladíkem, který je čestným občanem Prahy 2.

Podle vinařů je letošní úroda v pořádku a připravena obstát před množstvím zájemců o burčák. Jak kvalitní je ten letošní, můžete ochutnat v pátek 25. září ve dvanácti stáncích na náměstí Míru nebo o den později v Havlíčkových sadech, kde jich bude o deset více.

Vinobraní na Grébovce v číslech:

·         9. ročník

·         očekávaná účast 30 000 lidí

·         připraveno bude 20 000 litrů vína a burčáku

·         110 stánků s vínem, burčákem a jídlem

·         500 metrů čtverečních zabere prodejní plocha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…