Na Vysočině fungují celoročně tři půjčovny kol ČD

31.03.2013 21:18

Již třetím rokem fungují na Vysočině tři cyklopůjčovny Českých drah, v Telči, Světlé nad Sázavou a Novém Městě na Moravě. Se začátkem jara začíná hlavní sezóna pro milovníky cykloturistiky. S vypůjčeným kolem lze cestovat po všech tratích na Vysočině až po Veselí nad Lužnicí a do Znojma bez poplatku za přepravu bicyklu. V každé půjčovně je k dispozici po pěti kolech, které lze podle potřeby přemisťovat.

Na Vysočině fungují celoročně tři půjčovny kol ČD
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 

V půjčovnách je k dispozici celkem 15 kol. České dráhy nabízí cestujícím kvalitní kola, která prochází pravidelnou profesionální servisní údržbou a za poplatek se půjčují i ochranné přilby. Myslí se i na děti, v Novém Městě i ve Světlé je k dispozici menší polodětské kolo nebo kolo s dětskou sedačkou. V loňském roce byl o kola zájem, celkem se jich půjčilo 160, nejvíce pak v Telči – 92. Tradičně největší zájem byl v letních měsících, o prodloužených víkendech a svátcích.
 
Vypůjčení kola v půjčovně Českých drah přináší zákazníkům řadu výhod. Na všech tratích na Vysočině je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma, bezplatná je i jeho úschova na nádražích a ve vlacích. Největší výhodou ale je, že cestující můžou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili. Zapůjčení kola je velmi snadné a cenově výhodné. Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu 1 000 Kč, skupiny 2 – 5 osob 2 000 Kč, uzavřít smlouvu. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Kola si lze zarezervovat i elektronickou cestou na stránkách www.pujcovnykol.cz/vysocina.
 
Vedle uvedených půjčoven si lze kolo po předchozí domluvě půjčit i v Jihlavě, Žďáře nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Ledči nad Sázavou, Chotěboři, Přibyslavi, Humpolci, Golčově Jeníkově městě, Dobroníně, Okříškách, Třebíči, Náměšti nad Oslavou, Kralicích nad Oslavou, Moravských Budějovicích, Horní Cerekvi a Pelhřimově. Naplánovat cestu si cestující mohou i do dalších míst, kde lze vrátit vypůjčené kolo. Výpravčí přijmou kola v Bystřici nad Pernštejnem a Rožné. Ve spolupráci s půjčovnami v jižních Čechách lze zapůjčené kolo na Vysočině vrátit ve vybraných jihočeských půjčovnách a vyrazit tak na výlet do sousedního kraje. Jedná se o stanice Jindřichův Hradec, Veselí nad Lužnicí, Tábor, Soběslav, Třeboň, Třeboň lázně, České Velenice, Kardašova Řečice a Nová Bystřice.
 
Ceník půjčovného:
jednodenní nájemné – 180 Kč
jednodenní nájemné pro držitele In-karty nebo po předložení jízdenky ČD – 140 Kč
polodenní nájemné (max. 5 hodin) – 140 Kč
polodenní nájemné pro držitele In-karty nebo po předložení jízdenky ČD (max. 5 hodin) – 110 Kč
poplatek za zapůjčení přilby – 25 Kč
kauce za kolo – 1 000 Kč
kauce skupinová za 2 až 5 kol – 2 000 Kč
v nabídce je i vícedenní nájemné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…