Na makronkách si pochutnáváme už 500 let!

08.03.2015 14:30 | Zprávy

Makronka, to je opravdové mistrovské dílo francouzských cukrářských mistrů. Navrchu křupavá, uvnitř vláčná a tak jemná, že se rozplyne na jazyku. Není divu, že kouzlu francouzských makronek podléhá stále více lidí, už téměř 500 let. A to je samozřejmě důvod k oslavám, které připravilo originální francouzské pekařství PAUL.

Na makronkách si pochutnáváme už 500 let!
Foto: Paul
Popisek: Macaron´s Day

Pravá makronka je umění

Historie křehkých makronek sahá až do 16. století (někteří historici však původ cukrovinky z mandlové mouky vidí dokonce až ve středověké Sýrii). Místem jejich vzniku jsou prý trochu překvapivě italské Benátky. V době vrcholné renesance se křupavý koláček z mandlové mouky dostal s Kateřinou Medičejskou až k francouzskému dvoru, kde o prvních makronkách existují záznamy již z roku 1533. Makronky si zde postupně získaly značnou oblibu, ale do své dnešní podoby se přiblížily až kolem roku 1880. V té době totiž jistý Pierre Desfontaines dostal geniální nápad slepit dvě mandlové sušenky k sobě marmeládou nebo krémem. Et voilá! Makronka, tak jak ji známe dnes, byla na světě.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jan Bartošek byl položen dotaz

K čapímu hnízdu

Dobrý den, podle mě je hlavní problém v tom, že kauza po tolika letech nebyla uzavřena, vás tento fakt neznepokojuje? Padni komu padni, ale aby jak je možné se soudy tak vlečou? To není jen tento případ

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NZM Kačina: Podzimní voňavé zámecké čajování a zakončení hlavní návštěvnické sezóny

22:03 NZM Kačina: Podzimní voňavé zámecké čajování a zakončení hlavní návštěvnické sezóny

V sobotu 25. října od 10 do 17 hodin zveme milovníky čajů a podzimních dobrot na Zámecké čajování.