Na poklepu základního kamene nového centra ČVUT budou asistovat roboti

18.11.2014 7:36

Dne 24. listopadu se uskuteční slavnostní akt poklepání základního kamene budovy Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze. Akce se bude konat od 10 hodin v prostorách Technické menzy ČVUT.

Na poklepu základního kamene nového centra ČVUT budou asistovat roboti
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Na slavnostním poklepu se budou aktivně podílet roboti, které ČVUT využívá k vědecko-výzkumným a pedagogickým účelům.

Zrekonstruovaná budova Technické menzy a dostavěné plochy dají vzniknout přibližně čtyřiceti tisícům metrů čtverečních moderních prostor. Využity budou především jako sídlo vznikajícího vysokoškolského ústavu ČVUT sdružujícího excelentní vědu napříč informatickými obory – Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky. Jedná se o ústav, který se svým moderním charakterem, principy budování, součinností s partnery, principy provozu, vědeckými výsledky, jejich transferem do praxe i stylem výchovy nové generace špičkových odborníků stane unikátním, modelovým centrem excelence v ČR, posilujícím integritu i mezinárodní prestiž ČVUT. Vybudované prostory budou sloužit také jiným součástem ČVUT.

Rekonstrukce a další stavební práce by měly být zvládnuty v rekordním čase – pouhých čtrnáct měsíců od jejich zahájení. Stavbu bude realizovat sdružení HOCHTIEF – VCES, vítěz veřejného výběrového řízení.
 
Slavnostního poklepu se zúčastní rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka, ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT prof. Vladimír Mařík a další významní zástupci z ČVUT a akademické sféry, předseda představenstva společnosti Hochtief CZ Ing. Tomáš Bílek a ostatní čelní představitelé dodavatelů. Pozván byl také premiér Bohuslav Sobotka, 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a další významní představitelé politického, vědeckého a kulturního života včetně zástupců průmyslových partnerů ČVUT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

13:21 ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

Meziměsíčně ceny zemědělských výrobců klesly o 3,5 % a meziročně byly nižší o 13,4 %. Ceny průmyslov…