Na vánoční trhy se letos podívají i hasiči z odboru prevence

30.11.2016 11:52

1. prosince se v pražských ulicích objeví uniformovaní hasiči s průkazy kontrolora a podívají se na některé stánky na vánočních trzích, zda je z hasičského hlediska vše tak, jak má být.

Na vánoční trhy se letos podívají i hasiči z odboru prevence
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Každým rokem pražští hasiči zasahují u požárů také v době, která by měla být pro lidi klidná, radostná, kdy by se měli chystat na jedny z nejkrásnějších svátků roku.

Požáry jsou nejen v domácnostech, kde se připravuje vánoční cukroví a různé pochutiny, ale také často na vánočních trzích, jak dokládají naše statistiky a fotografie.

 

Aby kolegové výjezdoví hasiči měli méně práce a stánkaři klidné svědomí, rozhodli se naši specialisté z odboru prevence, že zkontrolují alespoň některé ze stánků… na co vše se zaměří?

Především zkontrolují množství a druhy přenosných hasicích přístrojů, jejich provozuschopnost, umístění těchto přístrojů a také to, zda jsou zřetelně označena čísla tísňového volání, apod.

Jejich pozornosti neuniknou ani doklady, prokazující kontrolu, opravy a údržbu instalovaných spotřebičů ve stánku. Jedná se např. o vařiče, trdelníky, grily, topidla apod.

Kdy začít s kontrolou jindy, než 1. prosince? Hasičské uniformy nejsou tak známé, jako třeba ty policejní. Když už lidé znají hasiče, tak většinou v zásahových oblecích. Naši kontroloři budou uniformovaní, budou mít u sebe průkaz kontrolora, a pokud bude vše v pořádku, budou milí a usměvaví. Nejde přece o to, udělovat pokuty, ale upozorňovat na nedostatky, abychom mohli mít všichni klidné a bezpečné svátky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…