Na zkvalitnění sportovního prostředí přispěje Jihomoravský kraj 35 miliony korun

16.04.2016 13:13

Dohromady 315 subjektům působícím v oblasti tělovýchovy a sportu přispěje letos krajská samospráva celkovou částkou 35 milionů korun v rámci dotačního programu Zkvalitnění sportovního prostředí. Takové doporučení zastupitelstvu dala krajská rada na svém jednání 12. dubna 2016.

Na zkvalitnění sportovního prostředí přispěje Jihomoravský kraj 35 miliony korun
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Jde o podporu zejména mládežnického sportu a to nejen ve velkých městech, ale i v menších obcích. Zde představuje dotace z krajského rozpočtu jednu z mála možností, jak přispět například na modernizaci fotbalových šaten, rekonstrukci vytápění tělocvičny,  nákup atletického náčiní či výstroje pro mládežnické hokejisty, pořízení nových fotbalových branek a podobně,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

„V letech 2009 až 2015 činily  krajské dotace do oblasti sportu celkem více než půl miliardy korun, konkrétně 505 milionů plus 70 milionů korun na podporu motocyklové Grand Prix ČR, letos máme v rozpočtu připravenu částku více než 136 milionů korun,“ zdůraznil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…