Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl speciální škole v Jindřichově Hradci 126 tisíc korun

21.06.2023 20:56 | Komerční článek

Celkem 135 závodníků vyrazilo na trať 7. ročníku Běhu Českou Kanadou. Díky jejich účasti a všem dalším dobrovolným příspěvkům vybrali pořadatelé z Nové Bystřice částku 57 764 korun. Dalších 69 tisíc korun přidala Nadace ČEZ díky mobilní aplikaci EPP - Pomáhej pohybem.

Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl speciální škole v Jindřichově Hradci 126 tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola v Jindřichově Hradci tak bude moci pořídit žákům se středním a těžkým mentálním postižením speciální pohybový přístroj.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21921 lidí

Skvělá atmosféra, solidní sportovní výkony a především pomoc pracovišti Gobelínka ze speciální školy v Jindřichově Hradci, které se stará o žáky se středním a těžkým mentálním postižením. Takový byl 7. ročník charitativního Běhu Českou Kanadou. Výtěžek ze startovného doplněný o příspěvek Nadace ČEZ pomůže Gobelínce pořídit speciální pohybový přístroj Motomed Viva II Gracile.

„Model, který máme, umožňuje trénink dětí vyšších než 140 cm. Ty na tom trénují denně a rádi bychom stejný trénink dopřáli i menším děti. A díky Nadaci ČEZ a Běhu Českou Kanadou se to povede. Moc všem děkuji,“ řekla na závěr dne Dana Stypová z Gobelínky.

Běh, jehož hlavní myšlenkou je pomáhat a za předchozích šest ročníků získal pro vážně nemocné lidi přes 640 tisíc korun, měl i své sportovní vítěze. Závod na 10,5 kilometrů v ideálním běžeckém počasí zaběhl nejrychleji Lukáš Tybitancl s časem 39:11, mezi ženami ovládla stejný úsek loňská vítězka Hana Jakubíčková, která navíc časem 41:49 překonala svůj loňský rekord. Na trase 6,5 km obhájil loňské zlato Václav Zajíc (23:48). Nejrychlejší ženou v čase 29:02 byla Nela Neuwirthová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…