Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl vážně nemocné Karolínce Kyselové bezmála 94 tisíc korun

21.09.2021 20:29 | Tisková zpráva

Celkem 83 závodníků vyrazilo na trať 5. ročníku Běhu Českou Kanadou. Díky jejich účasti a všem dalším dobrovolným příspěvkům vybrali pořadatelé z Nové Bystřice částku 34 780 korun.

Nadace ČEZ: Běh Českou Kanadou přinesl vážně nemocné Karolínce Kyselové bezmála 94 tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Dalších 59 tisíc korun přidala Nadace ČEZ díky mobilní aplikaci EPP - Pomáhej pohybem. Rodiče tak mohli čtrnáctileté Karolínce pořídit nový sportovní kočárek a vozík za kolo. Část peněz využijí také na nákladnou rehabilitaci. 

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí

Příjemné počasí, skvělá atmosféra, kvalitní sportovní výkony. Takový byl 5. ročník Běhu Českou Kanadou, díky kterému se podařilo pro nemocnou Karolínku Kyselovou z Lomů vybrat bezmála 94 tisíc korun. Benefiční běh, na jehož organizaci se už pět let podílí více než třicítka novobystřických dobrovolníků, splnil očekávání. Výtěžek ze startovného věnovali pořadatelé Karolínce a jejím rodičům. 

„Byl to krásný den, úžasní pořadatelé, suproví běžci a překrásná částka. Díky, díky a ještě jednou díky vám všem,“ napsala na oficiální facebookovou stránku Běhu Českou Kanadou Eva Kyselová, maminka Karolínky.

Karolínka Kyselová se narodila v roce 2006 jako zdravé miminko, ale ve 4. měsíci věku prodělala herpetickou meningoencefalitidu. Tato nemoc jí zanechala vážné a trvalé následky. Jeden opar na rtu způsobil, že dnes je Karolínka prakticky nevidomá, má těžkou mentální retardaci a život jí komplikují každodenní epileptické záchvaty. Přes prvotní diagnózu lékařů však Karolínka zvládne chůzi s pomocí, řekne několik slov a rozumí základním pokynům. Bohužel, i tak je plně závislá na pomoci rodičů. 

Běh, jehož hlavní myšlenkou bylo pomáhat, měl i své sportovní vítěze. Trať na 10,5 kilometrů ovládl mezi muži Tomáš Kulhánek, mezi ženami zvládla stejný úsek nejrychleji Adéla Koukalová. Na trase 6,5 km získal zlatou medaili Luboš Horký a Bohuslava Leitgebová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…