Nadace ČEZ: Děti na valašskomeziříčském sídlišti Pod Oborou mají nové Oranžové hřiště

11.10.2018 13:17

10. 10., 10 hodin a 10 minut. Tento okamžik roku 2018 si budou obyvatelé sídliště Pod Oborou ve Valašském Meziříčí pamatovat jako chvíli, kdy se otevřelo první Oranžové hřiště ve městě. Na vybudování moderního hřiště za více než milion, které vyrostlo na místě dřívějšího plácku pro děti s velmi zastaralým vybavením, přispěla městu 450 tisíc korun Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Děti na valašskomeziříčském sídlišti Pod Oborou mají nové Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Je to vlastně satisfakce a poděkování všem občanům, kteří žijí v této části města, a společně s dalšími obyvateli vloni úspěšně hlasovali pro Rákosníčkovo hřiště, které vyrostlo na sídlišti Vyhlídka. Ve vedení města jsme se rozhodli, že vybudujeme další hřiště pro nejmenší také na sídlišti Pod Oborou,“ řekl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek s tím, že spolupráce města a Skupiny ČEZ je příkladná. „Máme tady několik nabíjecích stanic pro elektromobily, Nadace ČEZ nám přispěla na Oranžové přechody i aleje podél frekventovaných cest,“ dodal Stržínek.

Děti z nedaleké mateřské školy, které se přišly na slavnostní otevření podívat už před desátou, dalších deset minut do stříhání pásky nevydržely a obsadily všechny atrakce – věžovou i šplhací sestavu, pískoviště, řetězovou lávku a hlavně kolotoč, o který byla největší rvačka. „Jsme rádi, že můžeme jako dobří sousedé takto pomáhat a dělat radost nejmenším. Grantový program Oranžová hřiště patří mezi městy k nejpopulárnějším,“ řekl generální ředitel společnosti ČEZ Energetické služby Michal Pastušek. Jeho slova potvrdil valašskomeziříčský starosta. „Grantovou žádost na toto hřiště jsme podávali třikrát. Předpokládali jsme, že v takto úspěšném programu je velký převis žádostí. Ale kdo si počká, ten se dočká. Byli jsme vytrvalí a vyšlo to,“ usmál se Robert Stržínek.
 
Grantový program Oranžová hřiště běží již 15 let a za svou dobu existence podpořil vznik pěti set dětských či sportovních hřišť. „Pohyb na čerstvém vzduchu by měl být pro děti samozřejmostí. Jsme proto rádi, že díky novému hřišti můžou děti ve Valašském Meziříčí trávit volné chvíle hrou i nedaleko svých domovů,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…