Nadace ČEZ: Děti otevřely první Oranžový přechod v Šumperku

07.08.2020 17:05

Občané Šumperku začali využívat první Oranžový přechod, který město nasvítilo díky 120tisícovému grantu Nadace ČEZ. Přechod na Slovanské ulici umožní bezpečné přecházení mezi Mateřskou školou Pohádka, základní školou známou pod názvem Jednička a centrem města, kam děti docházejí do Střediska volného času Doris.

Nadace ČEZ: Děti otevřely první Oranžový přechod v Šumperku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Kluci a holky z SVČ Doris, kteří si v nedalekém parku užívali hry na příměstském táboře, se po přechodu prošli jako první. „Právě kvůli dětem a jejich bezpečnosti jsme se rozhodli nasvítit zrovna tento přechod. Jako chodec i jako motorista vidím ten rozdíl, kvalitně osvětlený přechod je samozřejmě mnohem bezpečnější. Proto bychom rádi v tomto trendu pokračovali a osvětlili přechody i v dalších částech města,“ řekla při slavnostním stříhání pásky místostarostka Marta Novotná.

Otevření přechodu se zúčastnili i zástupci energetiků. „Naše společnost provozuje v Šumperku tři kogenerační jednotky a ve spolupráci s firmou Sateza vytápí domy napojené na centrální zásobování teplem. Ve městě působí i další firmy ze Skupiny ČEZ, a proto jsme rádi, že jsme jako dobří sousedé prostřednictvím Nadace ČEZ přispěli na projekt, který přinese užitek všem občanům a hlavně dětem,“ řekl obchodní ředitel ČEZ Energo Radek Dvořák.

Od roku 2013 podpořila Nadace ČEZ po celé republice v tomto programu přes 150 projektů, což odpovídá více než 200 novým Oranžovým přechodům. „Moderní osvětlení přechodu zvyšuje bezpečnost chodců o 65 procent. To je jeden z důležitých argumentů odborníků, díky kterému se programu Oranžové přechody věnujeme dlouhodobě,“ vysvětlila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …