Nadace ČEZ: Díky aplikaci získala katovická základka plošinu pro tělesně postižené

09.10.2018 7:33

Instalace plošiny pro tělesně postižené udělala tečku za rozsáhlou rekonstrukcí sociálních zařízení na Základní a mateřské škole v Katovicích.

Nadace ČEZ: Díky aplikaci získala katovická základka plošinu pro tělesně postižené
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Úpravy, které vyšly městys na 2,5 miliónů korun, odstranily bariéry v přízemí školy. Vedle šaten, učeben a jídelny jsou žákům na vozíčku nově přístupné i toalety. Částkou 299 300 korun se na instalaci plošiny podílela Nadace ČEZ.

Plošina a nové úpravy udělaly radost hlavně dvanáctileté Tereze s tělesným postižením. „Terezka už k nám chodila do mateřské školky. Naštěstí v posledních letech se její stav zlepšil, takže chodí už pomocí francouzských holí,“ uvedl ředitel školy Pavel Kohout.

Podle vedení městyse Katovice byla plošina důležitá pro bezbariérové zpřístupnění toalet, které se nachází v mezipodlaží. „Z přízemí na nové bezbariérové toalety je potřeba překonat několik schodů. Pro žáky na vozíčku je to těžko řešitelná situace. Proto jsme rádi, že jsme díky na Nadaci ČEZ mohli plošinu instalovat a zpřístupnit tak všechny důležité části školy,“ poznamenala Šárka Němečková, starostka Katovic.

Navíc plošinu by mohla příští rok využívat další dívka. „V předškolním věku je u nás v mateřské školce holčička, která je také na vozíku. Pokud se rodiče pro naši základní školu rozhodnou, tak jsme připraveni,“ podotkl ředitel.

Téměř tři sta tisíc poskytla Nadace ČEZ katovické základní škole díky projektu EPP-Pomáhej pohybem. Veřejnost potřebné body pro školu nasbírala za necelý týden. K uvolnění částky tak dali uživatelé populární aplikace Nadaci ČEZ zelenou. „Kroky a překonávání schodů bereme jako samozřejmost. Bohužel i pár schodů může být pro někoho nepřekonatelnou překážkou. A je dobře, že lidé si to uvědomují a pomohli škole prostředky získat,“ poznamenal František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…