Nadace ČEZ: Energetici podpořili seniory v Domově Magnolie hned dvakrát

14.02.2021 9:33

Ostravský domov Magnolie, který se stará o 73 seniorů se zdravotním postižením, je dlouhodobě proslulý pozitivním přístupem k aktivnímu životu svých obyvatel. Vedení už dříve zařídilo klientům posezení s ptačí voliérou nebo kozí výběh, teď jim díky podpoře Nadace ČEZ pořídilo interaktivní zobrazovač a netradiční kavárnu.

Nadace ČEZ: Energetici podpořili seniory v Domově Magnolie hned dvakrát
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Interaktivní zobrazovač má všestranné využití – hodí se k jednoduchým hrám, které procvičují paměť, cvičí jemnou motoriku, zlepšeují soustředění, prostorovou orientaci a vnímání. „Přístroj můžeme jednoduše přemístit na kterýkoliv pokoj, takže nám velmi pomáhá také při práci s imobilními klienty. A nekomunikující klienti mohou vyjádřit své pocity vybarvováním a malováním obrázků,“ vysvětlila ředitelka Domova Magnolie Andrea Gibejová a dodala, že v době loňské totální uzávěry zařízení využívali zobrazovač po propojení s počítačem a internetem také ke komunikaci seniorů s rodinami.

Zobrazovač získali senioři hlavně díky aktivitě sportujících lidí, kteří projekt podpořili svou energií prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Druhý dar získalo zařízení s pomocí zaměstnanců, kteří pracují v nedaleké společnosti ČEZ Energetické služby.

„Díky takzvanému zaměstnaneckému grantu jsme  mohli pořídit profesionální kávovar. Původně měl sloužit ke zpříjemnění života našich klientů, protože chvíle společného posezení, povídání a třeba i poslechu hudby u dobré kávy jsou pro naše klienty trpící zejména Alzheimerovou demencí velmi důležité. Zatím ale situace společným dýchánkům u kávy moc nepřeje, tak klientům nosíme výbornou kávičku pro zlepšení nálady přímo do jejich pokojů,“ dodala Martina Müllerová, vedoucí aktivizačního úseku Domova Magnolie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…