Nadace ČEZ: Frýdecko-místecký hospic může díky daru nadace i v době koronaviru přijímat pacienty s tracheostomií

08.05.2020 10:49

Hospic Frýdek-Místek získal od Nadace ČEZ v rámci krizového grantu 50 tisíc korun na nákup sterilizátoru vzduchu.

Nadace ČEZ: Frýdecko-místecký hospic může díky daru nadace i v době koronaviru přijímat pacienty s tracheostomií
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Vzhledem k tomu, že přijímáme pacienty s tracheostomií, je to pro nás v dnešní době zásadní investice. Lidé s tracheostomií, tedy průdušnicí vyvedenou na povrch děla, totiž při dýchání přirozeně rozprašují aerosol a mohou velmi jednoduše šířit koronavirus a také mnoho dalších infekcí,“ vysvětlil ředitel hospice Jan Jursa.

Sterilizátor, který už ve frýdecko-místeckém hospici začali používat, představuje prověřený způsob, jak dostat ze vzduchu koronaviry i jiné patogeny. Je efektivní také při likvidaci virů a bakterií i v neutralizaci toxických plynů, těkavých organických sloučenin, plísní a hub.

„Snažíme se využít všech dostupných prostředků k zajištění bezpečného prostředí, ve kterém zamezíme šíření koronaviru. Jsem rád, že nám k tomu napomohla i Nadace ČEZ,“ dodal Jan Jursa. 

Do Moravskoslezského kraje putovalo v rámci krizové pomoci v boji proti COVID1-19 více než 5 milionů korun. „Naším cílem bylo nechat obce a organizace, aby se samy rozhodly, co je momentálně pálí a jak chtějí pomáhat. Nejlépe totiž vědí, jak zapojit místní obyvatele,“ řekl předseda správní rady Nadace ČEZ a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. 

Krizový grant navázal na loňskou 80tisícovou podporu Nadace ČEZ, kterou hospic získal díky aktivitě lidí využívajících aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. Z daru nakoupil antidekubitní matrace pro pacienty upoutané na lůžko a koncentrátor kyslíku, využívaný na léčbu osob s dýchacími obtížemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…