Nadace ČEZ: Hasiči z Rokytna si pořídili nové vybavení

11.03.2021 22:57

Východočeská obec Rokytno s pomocí Nadace ČEZ vybavila svou jednotku sboru dobrovolných hasičů novým potřebným vybavením. Z daru od Nadace ČEZ pořídila lékařský batoh a osvětlovací techniku. Nadace ČEZ na vybavení přispěla částkou 27 719 korun. Zbylou část uhradila obec ze svého rozpočtu.

Nadace ČEZ: Hasiči z Rokytna si pořídili nové vybavení
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Rokytenští hasiči vyjíždějí nejen k požárům, ale i k dalším mimořádným událostem. Pomáhají odstranit popadané stromy, likvidují obtížný a nebezpečný hmyz, pomáhají při čerpání vody při povodních a jsou prostě tam, kde je jejich pomoc potřeba. Dobrovolní hasiči jsou pro obec velmi důležití. Ke svým zásahům potřebují i kvalitní a specifické vybavení. Z příspěvku od Nadace ČEZ tak pořídili lékařský batoh, svítilny a osvětlovací soupravu, polohovací pás a pevnou páteřní desku.

Nadace ČEZ hasičům přispěla v rámci grantového řízení Podpora regionů. Vybavení jednotce opravdu chybělo. Jeho pořízením se zkvalitní zásahy jednotky nejen v noci, kdy hasiči budou moci dobře osvětlit místo zásahu. Ale lékařské vybavení pomůže i v případě, že dojde ke zranění nebo úrazu. Jen v loňském roce jednotka vyjížděla ke 12 zásahům.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Dar od Nadace ČEZ nám pomůže zkvalitnit nejen zásahy, ale i pomoc, pokud dojde ke zranění a než dorazí lékařská záchranná služba. Jsme zvyklí zasahovat u mimořádných událostí, a víme, jak je důležitá rychlá a kvalitní pomoc. Jsme za příspěvek od Nadace moc rádi. Naše jednotka má 20 členů a zasahuje nejen v naší obci, ale i v okolních obcích,“ upřesňuje činnost jednotky sboru dobrovolných hasičů Rokytno starostka obce Rokytno Petra Vrbatová.

Nadace ČEZ jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů podporuje pravidelně. Uvědomujeme si prospěšnost a pomoc jednotek sborů dobrovolných hasičů nejen při požárech, povodních, nehodách, ale rovněž při dalších mimořádných událostech. Vždyť v nezáviděníhodné situaci se může ocitnout každý z nás a bude vděčný za pomoc.

Sbor dobrovolných hasičů Rokytno oslaví v příštím roce 140 let od svého založení. K technickému vybavení sboru patří vozidlo Avia A 30. A historii připomíná funkční Praga RN a čtyřkolová hasičská stříkačka z roku 1882, které se účastní pouze různých oslav. A dobrovolníci nejen pomáhají, ale starají se i o kulturní život obce – pořádají hasičské bály, a také vychovávají své nástupce. V obci funguje sbor malých hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…