Nadace ČEZ: K stěhování dětí z dětského domova chyběl jen kotel

14.07.2019 12:11

Po čtyřech vlastních dětech chtějí dát manželé Valovi z valašské vesnice Hutisko-Solanec šanci dalším, které vyrůstají v dětských domovech. Spolek Rodina sv. Zdislavy, který podporuje kolem 20 pěstounských rodin v okolí Rožnova pod Radhoštěm, jim zajistil a pomohl vybavit větší rodinný dům.

Nadace ČEZ: K stěhování dětí z dětského domova chyběl jen kotel
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nábytek do pokojů zaplatily spřízněné firmy i soukromí dárci, na domácí spotřebiče přispěly radnice Hutiska-Solance a Rožnova pod Radhoštěm i Mikroregion Rožnovsko, pomohla také Nadace J&T. Zbýval už jen plynový kotel na ústřední vytápění domu, který vysportovali uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Nadace ČEZ jejich aktivitu převedla na finance a poslala na kotel bezmála 80 tisíc korun.

„Tento dům jsme postavili před 20 lety a u pěstounů v něm vyrostla jedna generace dětí. Teď už jsou dospělí, proto jsme do domu přijali novou pěstounskou rodinu. Aby děti přišly do krásného prostředí, rozhodli jsme se dům kompletně zrenovovat, což nás stálo zhruba 700 tisíc korun,“ řekla Olga Michutová, předsedkyně Rodiny sv. Zdislavy, která v regionu provozuje ještě tři podobné domy a pomáhá i mnoha dalším pěstounským rodinám.

Pavel a Andrea Valovi prošli řádnou přípravou a teď už se i se svými čtyřmi potomky těší na nové přírůstky do rodiny. „Původně jsme o pěstounství nijak neuvažovali. Myšlenka nás začala nahlodávat až právě na akci Rodiny sv. Zdislavy pro pěstounské rodiny, kam si nás Olga Michutová pozvala jako rodinnou kapelu. Postupně jsme do této problematiky začali více pronikat a zjistili, že to má smysl,“ vysvětlil Pavel po převzetí klíčů od domu. Ten budou mít manželé v užívání tak dlouho, dokud se budou jako pěstouni starat o děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…