Nadace ČEZ: Lukáš Bauer předal vysportovaných 51 tisíc pro ostravského studenta Lucase

24.02.2019 8:31

Šek na 51 145 korun předal Lukáš Bauer na závěr sobotního závodu ČEZ Cross City Sprint zástupcům nadačního fondu Běh pro jako dárek všech profesionálních i amatérských běžkařů a Nadace ČEZ pro studenta třetího ročníku ostravského Gymnázia Hladnov Lucase Veleštíka. Ten před dvěma lety po pádu z výšky ochrnul na dolní část těla, dar využije na nákup elektrického vozíku a rehabilitaci. Peníze vysportovali účastníci i diváci závodu na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Lukáš Bauer předal vysportovaných 51 tisíc pro ostravského studenta Lucase
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Lucas, který před úrazem dělal závodně karate a tančil breakdance, je velký bojovník. „Při pádu si rozdrtil páteř, rozbil lebku a potrhal jícen. Po mnoha operacích, několikaměsíčním léčení a následné rehabilitaci se teď snaží zapojit zpátky do života – po ukončení gymnázia má v plánu pokračovat na vysoké škole. K tomu potřebuje kvalitní vozík, protože bydlí v kopcovitém terénu na Slezské Ostravě, a zároveň i speciální rehabilitace, které zdravotní pojišťovny neplatí,“ vysvětlil člen správní rady nadačního fondu Běh pro Michal Kričfaluši, proč mu fond začal pomáhat, vloni na podzim pro něj uspořádal charitativní běh a nyní shání další finance.

Do vydělávání peněz pro Lucase se zapojilo přes 160 lidí, asi 40 procent z nich tvořily děti. Nejpřínosnější ale bylo zapojení dospělých nadšenců, kteří pojali závod na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ velmi soutěživě, snažili se zajet co nejlepší čas, a tím pro Lucase „vydělali“ v součtu přes 50 tisíc korun.

Nadační fond Běh pro podpořil za čtyři roky svého trvání čtyři hendikepované osoby, aby se mohli plnohodnotně zapojit do života, každé z nich se věnuje vždy jeden rok. Jednou z hlavních aktivit je pořádání charitativní běhu v Ostravě–Zábřehu, jehož výtěžek putuje na rehabilitaci a nákup pomůcek. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…